2024.04.18. - Andrea, Ilma

Szilvás gombóc

Hozzávalók: 60 dkg burgonya, 10-15 dkg liszt, 1 ek. zsír, 1 tojás, csipetnyi só, 15 szem szilva, fél dl olaj, 15 dkg zsemlemorzsa.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fõzzük meg a héjas burgonyát sós vízben, tisztítsuk meg, és forrón törjük át. Ha kihûlt, adjuk hozzá a lisztet, a tojást, a zsírt, majd sózzuk meg és gyúrjuk össze. A liszt mennyisége attól függ, hogy a burgonya eredendõen mennyire lisztes. Vigyázzunk, nehogy túl kemény legyen a tészta! Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagra, eztán vágjuk 8 cm-es négyzetekre.

Helyezzünk mindegyiknek a közepébe egy-egy szem magozott szilvát. A mag helyére tegyünk fahéjas cukrot. Fogjuk össze a négyszögek sarkait, és lisztes kézzel formáljunk belõle gombócokat, amelyeket aztán fõzzünk ki sós, forró vízben. Ha feljöttek a víz tetejére, szûrjük le az immár kész gombócokat, öblítsük le hideg vízzel, és forgassuk meg zsiradékban pirított zsemlemorzsában. Tálalás elõtt szórjuk meg porcukorral!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!