2024.04.18. - Andrea, Ilma

Báránycomb pékné módra

Hozzávalók: 1 báránycomb, 1 kg burgonya, 2 nagy fej hagyma, 1 dl olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A báránycombot mossa meg, szárítsa le, majd sóval, borssal dörzsölje be. A burgonyát tisztítsa meg, mossa meg, és vastagabb karikára vágja. A hagymát tisztítsa meg, és szintén vastagabb karikára szelje. 'Elkészítés: 1. A sütõt 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) melegítse elõ. Az elõkészített báránycombot tegye tûzálló tálba vagy tepsibe.

Az olaj felét serpenyõben forrósítsa fel, öntse rá a báránycombra, és alufóliával takarja le. A sütõben kb. 1 óra alatt párolja félpuhára. 2. Közben a maradék olajban kissé süsse elõ a burgonyával összekevert hagymát. 3. Amikor a húsról leveszi a fóliát, tegye mellé a hagymás burgonyát, szórja meg sóval, borssal, tegye vissza a sütõbe, és kb. 1 óra alatt süsse szép pirosra.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!