2024.04.19. - Emma

Alföldi zúzapörkölt

Apró kockákra vágunk, és üvegesre kisütünk 10 deka füstölt szalonnát. Aranysárgára pirítunk rajta egy jókora fej finomra vágott vöröshagymát, meghintjük egy csapott evõkanálnyi édes-nemes pirospaprikával, és beleforgatunk egy csomag felengedett, fagyasztott csirkezúzát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ajánlatos átvizsgálni, hogy mindegyik megtisztított-e, és félbe vágni a zúzadarabokat. Annyi vízzel, hogy éppen ellepje, pároljuk, 1-1 késhegynyi õrölt köménnyel, meg õrölt borssal, sóval, két gerezd összevagdalt fokhagymával fûszerezve.

Ha a zúza már félig megpuhult, közé keverünk egy fél kiló meghámozott, cikkekre vágott burgonyát, és annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, teljesen megpároljuk. Salátával adjuk asztalra. (Tehetünk bele a párolás során 1-1 darab mirelit paradicsomot meg zöldpaprikát is, vagy e helyett egy mokkáskanálnyi Piros Arany krémet, illetve egy kevés paradicsompürét.)

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!