2024.03.29. - Auguszta

Rakott túrós csusza

Hozzávalók: 50 dkg csusza tészta, 50 dkg túró, 4 dl tejföl, szalonna, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csuszatésztát forró vízben megfõzzük. Közben a szalonnát kis kockákra vágjuk, és lepirítjuk a zsírjára. Az a lényeg, hogy ropogós pörcök maradjanak végül a serpenyõnkben. Egy tûzálló tál alját kevés szalonnazsírral kikenjük, erre egy réteg kifõtt csuszatésztát, majd egy réteg túrót teszünk, tejföllel meglocsoljuk (ha szükséges sózzuk).

A rétegezést folytava több réteget is készítünk, de a tetejére egy adag tészta és a ropogósra pirított szalonna (pörc) kerüljön. Elõmelegített sütõben 10-15 percig letakarva sütjük, amíg a teteje kissé megpirul és az ízek összeérnek. Kocka, vagy tortaszeletekre vágva, még egy kis hideg tejföllel meglocsolva forrón tálaljuk. Elkészítése egyszerûbb mint a túrós csuszának, de itt több pörzsanyag keletkezik, ami az ízhatást fokozza.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!