2024.04.25. - Márk

Rakott medvehagyma

Hozzávalók: 70 dkg medvehagymalevél, 6 evõkanál zsemlemorzsa, 10 dkg margarin, 20 dkg gomba, 10 dkg sárgarépa, 2 dl tejföl, 5 dkg trappista sajt, 4-5 ek. olívaolaj, só, bors, petrezselyem ízlés szerint.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A spenóthoz hasonlóan megfõzzük a leveleket, majd lecsurgatjuk. A sárgarépát és a gombát petrezselyemmel megszórva az olajon puhára pároljuk. A fele margarinnal kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a zsemlemorzsa felét, majd beletesszük a kinyomkodott medvehagyma felét. Húsevõk darált húst is használhatnak hozzá. Kevéske borssal megszórjuk, majd a tejföl felét is ráöntjük.

Az egészet lefedjük a megmaradt levelekkel, majd a zsemlemorzsa másik felét is rászórjuk. Végül hozzáadjuk a maradék tejfölt is. A maradék margarint apróra tördelve rátesszük, majd reszelt sajttal hintjük meg a tetejét. Piros Arany pöttyöket csöppenthetünk rá díszítésként, sóval ízlés szerint ízesíthetjük. Sütõben jól átsütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!