2024.04.25. - Márk

Gombás vadnyúlszeletek

Hozzávalók: 1,2 kg nyúlgerinc vagy -comb, 100 g füstölt szalonna, 1 dl olaj, 250 g champignon gomba, 1 csokor petrezselyem, 30 g paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl húsleves, 1 dl száraz fehérbor, néhány friss tárkonylevél vagy 1 ek szárított, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gondosan megtisztított húst megmossuk, kicsontozzuk, szeletekre vágjuk, gyöngéden kiverjük, megtûzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, fél órára besózzuk, borsozzuk. Egy teflon serpenyõben felhevítjük az olajat, hirtelen megkapatjuk a hússzeleteket, és egy lábasba szedjük.

A pecsenyezsiradékon megpirítjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vágott petrezselymet, a paradicsompürét, a húslevest, a bort, a tárkonyt, felforraljuk és a húsra öntjük. Fedõ alatt, lassú tûzön puhára pároljuk, a végén utánasózzuk, borsozzuk, levét mártásszerûen besûrítjük. Elõmelegített tálra szedjük, a mártással bevonjuk, tetejét citromkarikával, paradicsommal, petrezselyemmel díszíthetjük, párolt rizzsel, burgonyapürével vagy - krokettel, vajban párolt kelbimbóval, zöldbabbal kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!