rss
  • Medvehagymás-brokkolis pulykamell

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamell, 50 dkg kg brokkoli, 2 marék medvehagyma, grillfûszer, só, bors, tejföl, liszt, sajt.

    A húst vékony szeletekre vágjuk, hõálló edénybe egymás mellé fektetjük, és megszórjuk grillfûszerrel. A brokkolit és a medvehagymát apróra vágjuk, sóval, borssal és kevés vízzel megpároljuk, végül behabarjuk. Ezt a mártást a húsra öntjük. Lefedve készre sütjük. Ha a hús megpuhult, kitakarjuk, sajtot szórunk a tetejére, és pirosra sütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Joghurt-koriander pác

    Hozzávalók: 1 pohár joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek olaj, 2 kk só, 2 kk koriander.

  • Házi májgombócleves

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 csomó leveszöldség, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 evõkanál olaj, 1 l víz, tej, só, bors, vegeta, pirospaprika, majoránna.

  • Kellevél tökkel

    Hozzávalók: kelkáposzta, köles vagy rizs, olaj, szójaszósz, vörös- és fokhagyma, majoránna, szegfûbors, köménymag, szójagranulátum, zabkorpa.

  • Sajttal sonkával töltött kifli

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dkg margarin vagy vaj
    - 1 teáskanál só
    - 1 teáskanál cukor
    - 3,5 dkg élesztõ
    - 1,5 dl víz
    - fél dl tej

    Töltelékhez:

    - 20 dkg natúr krémsajt
    - 30 dkg fõtt sonka
    - 2 evõkanál finomra vágott metélõhagyma

    Kenéshez:

    - tojássárgája

    Díszítéshez:

    - köménymag
    - szezámmag

  • Barackos csirkemellsteak

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg kajszibarack, 2 db sülthússzaft-kocka, 15 dkg
    sajt, 1 dl olaj, só, reszelt gyömbér.

  • Hortobágyi tepertõs rudak

    Hozzávalók 4 személyre:

    50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 2 tojás, 25 dkg vagdalt tepertõ, tejföl, 1 cs. sütõpor, só.

  • Diós sajtos töltött csirke dióbundában

    Hozzávalók: 4 db csirke mell, 100 g krémsajt, 100 g dió, 20 g vaj, 1 db zsemle, gyömbér, só, õrölt bors;

    Panírozáshoz: 100 g liszt, 2 db tojás, 80 g zsemlemorzsa, 80 g dió, olaj a sütéshez;

    Vajas sárgarépához: 400 g sárgarépa, 50 g vaj;

    Ízlés szerint: cukor, só, 1 csomag petrezselyemzöld;

    Burgonyapüréhez: 800 g burgonya, 1 dl tej, 80 g vaj, só;

  • Meggyleves (tejes)

    Hozzávalók: fél kg meggy, 2 dl tejfel, 2 dl tejszín (elhagyható), 2 evõkanál liszt, só, cukor, fahéj, szegfûszeg, kis darab citromhéj.

  • Sült libamáj

    Hozzávalók: 80 dkg libamáj, 20 dkg hagyma, 10 dkg zsír, 3 g õrölt bors, 1 dkg paprika, 2 g majoranna, 2 dkg só, 1 csomó vágott petrezselyemzöld.

  • Tejben párolt hal

    Hozzávalók: 1 kecsege, csuka, vagy fogas, 0,5 l tej 8 dkg vaj, 4 evõkanál liszt, só.

  • Õszibarack leves

    Hozzávalók:

    2 nagy doboz sárga húsú õszibarack befõtt, 0,5 l hosszan friss tej, 2 cs vaníliás cukor, 1 csipet õrölt fahéj, 1 csipet õrölt szegfûszeg, ízlés szerint kristálycukor (1 - 2 evõkanál)

  • Juhtúrós puliszka

    Hozzavalók:

    7-8 dl víz, 25 dg kukoricaliszt (fele dara), 15 dkg füstõlt szalonna, 1/2 kg juhtúró, 25 dg zsíros sajt (reszelve), só

  • Vese Fortuna módra

    A megtisztított veséket kis kockákra vágjuk és vajban reszelt vöröshagymával, sóval, borssal pár percig sütjük. Tûzforrón ráöntünk 5 cl erõs konyakot és meggyújtjuk, majd leöntjük egy dl pezsgõvel.

  • Túrótorta banánnal

    Hozzávalók: 4 dl tej, 1 evõkanál zselatin, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 3 banán.

    A tésztához: 3 tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál liszt.

  • Kukoricaleves tejszínesen

    Kukoricaleves tejszínesenA vajat hevítsük fel, és tegyük bele a korábban már megtisztított és apróra vágott hagymát. Kis kevergetés után öntsük hozzá a kukoricát is, amit kevés ideig pirítsunk benne. Ezután öntsük fel a zöldséglevessel. Majd ízlés szerint fűszerezzük. Nagyjából 15-20 percig főzzük. Egy másik edényben a tejszínt keverjük el egy kevés forró levessel, majd öntsük az edénybe és forraljuk fel. Friss petrezselyem zölddel tálaljuk. Ez egy nagyon gyors leves, nem kell hozzá sokminden mégis isteni finom. Lehet hozzá kis sajtgolyókat is készíteni, hogy laktatóbb legyen.

  • Barackleves

    Hozzávalók: 1/5 kg barack, 2 dl édes fehérbor, 2 kanál zsemlemorzsa, 12 dkg cukor, fél citrom leve,
    1 tojás, 1 dl tejszín.

  • Kapros halmártás

    Hozzávalók: 50 dkg tengeri halfilé, 2 csemegeuborka, 1 dl tejföl, 1 fej hagyma, 1 csokor kapor, 1 evõkanál citromlé, só, halfûszerkeverék, színes bors.

  • Fokhagymás vesés szelet

    Hozzávalók: 2 db sertésvese, 2 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 nagy fõtt burgonya, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, kevés tej a zsemlék áztatásához, só és törött bors ízlés szerint, zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Áfonyás Cake

    Hozzávalók: 210 g liszt, 1 tk sütõpor, egy csipet só, 113 g puha vaj, 150 g cukor, 2 tojás, 1 tk vanilía aroma, 1 citrom reszelt héja, 120 ml tej, 210 g friss áfonya.

  • Sült ikra

    Fél kiló harcsa vagy pontyikrát jól megmosok, anélkül, hogy a hártyáját leszedném, besózom, vastag szeletekre vágom, lisztezett deszkán; tetejét...