2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csirkecomb gombában

Hozzávalók: 4 szép csirkecomb, 1 zacskó gombalevespor, 8-10 dkg finomliszt, 1 db egész tojás, 1,5-2 dl tej, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mk törött fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk. A tojást a tejjel habosra verjük, hozzáadjuk a gombalevesport, a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet, valamint a törött borsot. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sûrû palacsintatészta-massza legyen belõle.

A csirkecombokat elõször lisztbe mártjuk, majd a tésztában megforgatjuk és azonnal belerakjuk a 170 fokra felforrósított olajba. 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük. A megmaradt gombás tésztából (kevés vízzel vagy szódavízzel felhígítva), vékony palacsintákat sütünk. Az ételt úgy tálaljuk, hogy két megsült combdarabot egy vékony palacsintára fektetünk, kevés petrezselyemzölddel meghintjük, és sült burgonyával kínáljuk. Bármilyen friss zöldségsaláta illik hozzá. Egyszerûen és gyorsan készíthetõ.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!