2024.04.25. - Márk

Francia vaníliafelfújt

Hozzávalók: 4 ek. kristálycukor, 8 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 4 tojás, 5 dl tej. A tetejére: 2 dl tejszín, 1 ek. porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kristálycukrot kevergetve megpirítjuk, és úgy öntjük egy gyûrûformába, vagy négy kicsibe, hogy az oldalát is bevonja. Az egész tojásokat habverõvel felverjük a porcukorral, meg a vaníliás cukorral, és apránként kevergetve öntjük hozzá a tejet. A karamellel kibélelt formába öntjük, és forró sütõbe, vízfürdõbe állítjuk. Kb. 40 percig sütjük, majd kihûtjük, a széleit meglazítva, tálra borítjuk. A vanília-felfújtat szépen bevonja a karamell. Édes tejszínhabot kínálunk hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!