Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Szemes borssal fûszerezzük, és lassú tûzön fõzzük. Ha a tyúkhús félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót és a megtisztított spárgát. Addig fõzzük, amíg a hús majdnem teljesen puha nem lesz.
A fazekat levesszük a tûzrõl, a levest hagyjuk ülepedni, majd szûrjük le. Leveses tálba kiszedjük a májat, zúzát, szívet és a zöldségeket, közben a sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét, spárgát feldaraboljuk. Külön kifõzött levestésztát adunk hozzá, végül rámerjük az áttetszõ levest. Forrón tálaljuk.
Elkészítési idõ: kb. 2.5 óra
Jó tanács: Mivel a tyúkhúst nem tálaljak a leveshez, még mielõtt teljesen puhára fõne, vegyük ki, és szárnyas fûszerkeverékkel megszórva egészben süssük meg. Tálalhatjuk második fogásként, vagy vendégváró hideg sültként.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!