2024.03.29. - Auguszta

Birsalmapuding

Hozzávalók: 1 kg birsalma (vagy birskörte), 25 dkg édes Hóvirág kétszersült, 20 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 3 dkg vaj, 3 szem összetört szegfûszeg, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, csipetnyi só, kevés liszt, fahéjas porcukor a tetejére.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A birsalmát megtisztítom, kicsumázom és gerezdekre vágom. Annyi tiszta, hideg vízzel teszem fel fõni, amennyi szûken ellepi. A cukrot is hozzátéve, a forrástól számított 5 percig fõzöm, majd leszûröm a gyümölcsöt és hagyom hûlni. Mély tûzálló tálat kivajazok, kevés liszttel meghintem és a tál aljára rakok egy réteg száraz kétszersültet. Ezt meglocsolom kevés birsalma fõzõlével. Míg a birsalma fõ, az egészben hagyott tojásokat habosra keverem a cukorral és a fûszereket is hozzáadom. Ezzel az öntettel meglocsolom a nedves kétszersültet, ezután birsalma gerezdeket rakok rá.

A következõ réteg újból száraz kétszersült lesz, amit ugyancsak meglocsolok kevés birsalmalével és a tojásos öntettel. A rétegezést addig folytatom, míg csak tart a hozzávalókból. Elõmelegített, forró sütõbe beleállítok egy vízzel telt tepsit, ebbe rakom bele a masszával teli tálat és addig gõzölöm, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad. Azonnal meleg tálra borítom és porcukorral meghintve tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!