rss
  • Bárányszelet roston

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 15 dkg bárány színhús, étolaj a bekenéshez, ízlés szerint só.

    A hússzeletet kissé kiverjük, sózzuk, vékonyan bekenjük olajjal, teflonserpenyõben mindkét oldalát átsütjük.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Olasz spagettileves

    A megtisztított és felaprított burgonyát, hagymát és sárgarépát olajon megpároljuk, majd kb. 1 1 l vízzel felengedjük és az ízesítõkkel együtt fõzzük. Amikor félig elkészült (kb. 10 perc), belekeverjük a lehámozott, felszeletelt paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és spagettit. Puhára fõzzük, így egy majdnem sûrû, fõzelékhez hasonló ételt kapunk. Tetszés szerint hígítható. Tálaláskor bõven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel és reszelt sajttal.

  • Túrós zserbó

    Készítette: Baloghné Teréz

    A tésztája a hagyományos zserbó.

  • Gyömbéres édeskömény-krémleves

    Hozzávalók:

    4 db édeskömény gumó, 2 kis doboz tejföl, ujjnyi friss gyömbér, ételízesítõ, só, bors

  • Hamuzsák

    Hozzávalók:

    64 darabhoz: olaj vaníliás porcukor A tésztához: 35 dkg liszt 25 dkg vaj 8 tojássárgája 1 mokkáskanál só 1 sütõpor A töltelékhez: 30 dkg porcukor 30 dkg darált dió 8 tojásfehérje

  • Forralt bor

    Hozzávalók: 1 l vörösbor, 1.25 dl víz, 6 dkg cukor, 1 rúd fahéj, 3 szegfûszeg, fél citrom héja.

  • Libaaprólék rák-öntettel

    7 deci tejben puhára fõzünk 15 deka válogatott jól megmosott rizst és kihagyjuk hûlni. A libaaprólékot és 1/4 kiló kockára vágott borjúcombot a rizzsel egyidejûleg sósvízben puhára fõzünk, úgyszintén 6-10 szép nagy rákot.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók:

    60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só

  • Céklasaláta

    A céklagumókat jól megmossuk, és meleg vízbe téve, lefedve puhára fõzzük. A fõzõvizet leöntjük, a céklát lehéjazzuk és - lehetõleg hullámos pengéjû cifrázó késsel - vékony szeletekre vágjuk. Közben a szokásosnál savanyúbb ecetes lét készítünk (a cékla édes, elviszi a savanyú ízt), sóval, köménymaggal, nagyon kevés cukorral felforraljuk.

  • Gesztenyével töltött pulyka

    Hozzávalók: 1 db fiatal pecsenyepulyka, fél kg fõtt gesztenye, negyed kiló darált hús, 1 áztatott, kifacsart zsemle, 1 tojás, só, bors, reszelt szerecsendió, 1 kanál zsír.

  • Paradicsomos csirke

    Ha a csirke még nagyon fiatal, elég ha egy kanál zsírban a szétdarabolt, kisé besózott csirkét fél óráig pároljuk.

  • Frankfurti leves

    Hozzávalók: 1/2 kg kelkáposzta, 1 fej hagyma, 2-3 kisebb krumpli (kb. 15-20 dkg), 1 nagyob sárgarépa, 1 közepes petrezselyemgyökér, 2 dl tejföl, 1 kanál étkezési keményítõ (vagy liszt), 1 pár virsli, kb. 2 l víz, étolaj, só, bors, pirospaprika, õrölt kömény, majoranna.

  • Habcsók, habkarika

    Hozzávalók: 6 tojásfehérje, 40 dkg porcukor, pár csepp citromlé.

  • Remuládmártás

    A majonézmártásba mustárt, törött borsot, finomra vágott ecetes uborkát, vöröshagymát, kapribogyót, petrezselyemzöldet és tárkonylevelet keverünk és egy kevés tejszínnel hígítjuk.

  • Mazsolás húsvéti cipó

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt (fele tönköly búzaliszt)
    - 3 dkg élesztõ
    - bõ 1 dl tej
    - 20 dkg kézmeleg vaj
    - 5 dkg porcukor
    - 5 dkg barna nádcukor
    - pici só
    - 3 egész tojás + 2 tojássárgája
    - 10 dkg mazsola
    - 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
    - jégcukor a díszítéshez

  • Barackbólé fagyival

    Hozzávalók 12 személyre: 8 szem barack, 2 liter baracklé, 2 liter multivitaminlé, 1,5 liter szénsavas szõlõlé, 2 liter vaníliafagylalt.

  • Nyúlpörkölt

    Páclé: 1 fej hagyma, 2 babérlevél, 1 ek szemesbors, 1 ek mustármag, 1 ek koriander, 3-4 ek ecet, 3 liter víz, só.

  • Mustos marha

    Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, fél l must, 2 húsleveskocka, 1 sárgarépa, egy gyökér, késhegynyi pirospaprika, késhegynyi frissen õrölt feketebors, 1 dl tejföl, só.

  • Tojásos kukoricaleves

    Hozzávalók:

    1 doboz konzerv kukorica, 1 liter víz, 2 db csirkehúsleves kocka, 1 db chili, 2 tojás, 1 cs. újhagyma, 2 ek. étkezési keményítõ, 1-2 ek. ecet, bors, 2-3 ek. szójaszósz, 1 kk. szezámolaj

  • Házi Baileys

    Hozzávalók: 1.2 liter tejszín, 1/2 liter rum, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg porcukor, 1 csomag mogyorós cappuccino.

  • Rakott burgonya fûszerekkel

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, 1 kis doboz paradicsompüré, 5 dkg vaj, 1 kg burgonya, szerecsendió, babérlevélpor, só, feketebors, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evõkanál olaj.