2024.04.19. - Emma

Fügebor

Hozzávalók: 1 kg füge (friss), 3 dkg élesztõ, 3 dkg borkõ, 10.5 liter víz, 3 kg cukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy kiló fügét felvágunk, nagy uborkás üvegbe tesszük. Egy dkg élesztõt 1 dkg borkövet teszünk rá. Három és fél liter vízbõl 1 kg cukorból szirupot fõzünk, és hidegen öntjük a fügére. Két hétig állni hagyjuk a pincében, aztán leöntjük és a fügére (fügeágy) ismét 1 dkg élesztõ 1 dkg borkõ és hideg szirup kerül. Ezt is két hétig hagyjuk rajta. Ha leszûrtük, ugyanezt az eljárást harmadszor is megismételjük, de ezt már három hétig hagyjuk állni. A három szüretet összeöntjük, s üvegekbe töltjük. Mindjárt is élvezhetõ, de évtizedekig is eltartható.

Kellemes italozást!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!