rss
  • Nyelvhal grenoble-i módra

  • Share on Tumblr

    (Nyelvhal helyett használhatunk más fehér húsú halat is.) A kifilézett halat legalább fél óra hosszat citromos, borsos lében áztatjuk, hogy a húsa tömör és fehér maradjon.

    Ezután jól leszárítjuk, forró vajban mindkét oldalán hirtelen kisütjük, és elõre melegített tálra tesszük. - Néhány citromszeletet és kapribogyót felmelegítünk abban a vajban, amiben a hal sült. Ezzel a mártással öntjük le a már elkészített halat, gazdagon meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Fõtt burgonyával tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Dióskürt

    45 deka lisztet 20 deka vajjal vagy zsírral összedolgozunk. Hozzáadunk még 10 deka cukrot, 1 tojást, 1 csomag Váncza-sütõport, kevés sót, 2 kanál tejfelt, 1 kanál rumot és annyi tejet, hogy jól nyújtható legyen.

  • Almasaláta

    Hozzávalók:

    3 szép alma, 2 dkg vaj (vagy margarin), 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg

  • Grillezett padlizsán

    Hozzávalók: 2 padlizsán, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 ek grillfûszer.

  • Póréhagymás tejszínes csirkemell

    Hozzávalók:

    - 50 dkg csirkemell
    - 1 nagy póréhagyma
    - 2 szerecsendió
    - 2 dl tejszín
    - 1 bögre rizs
    - olíva olaj
    - só

  • Borjúhús spárgával töltve

    Hozzávalók:

    - 4 szelet sovány borjúhús
    - 12 db zöld spárga
    - 6 szelet nyers sonka
    - 1 dl marhahúsleves
    - 1+2 ek vaj
    - só
    - bors

  • Hollandi mártás

    Hozzávalók: 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 2 ek fehérbor, 1 tk só, 1/4 tk bors, 1 tk citromlé.

  • Paradicsomos burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg krumpli, 6 dl paradicsomlé, 2 ek olaj, 4 ek liszt, vöröshagyma, cukor, só.

  • Fasírozott hering

    2 heringet 6 óra hosszat tejben kell áztatni. Megtisztítva 3 sardellával, 2 keményre fõtt tojássárgájával, egy evõkanál kaprival...

  • Tejszínes laskagomba

    Megpárolok egy fej hagymát és ráteszem a felvágott laskagombát (lehet persze csiperke is!). Só, bors, 4-5 gerezd átpréselt fokhagyma.

  • Teás tej

    Hozzávalók: 1/2 l tej, 3 filter fekete vagy zöld tea, 2 evõkanál nádcukor, fahéj, 1 csipetnyi vanília.

  • Rizs ürü

    Hozzávalók:60 deka lapocka, 1 zeller, egy kis petrezselyemzöld, 1 középes nagyságú vöröshagyma, 2 kis gerezd fokhagyma, 1 kanál zsír, aó, pirospaprika, 1 kanál paradicsomlé, és 20 deka rizs.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 db tojás + 2 evõkanál tej villával felverve
    - 1 élesztõ
    - 8 dkg lágy vaj
    - 8 dkg porcukor
    - 1 csapott teáskanál só
    - 1 kis citrom reszelt héja
    - kb. 2 dl langyos tej
    - 5 dkg mazsola
    - 1 teáskanál porcukor
    - 2 teáskanál víz

  • Palacsintán sütött szalámi

    Hozzávalók: palacsinta, vaj, vékonyra szelt szalámiszeletek, reszelt sajt, paradicsom.

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Fetás omlett

    Hozzávalók: 2 deka vaj, 3 tojás, 3 teáskanál tejszín, 1 gerezd fokhagyma, 5 deka fekete olajbogyó, 5 deka dió, 15 deka fetasajt, 1 maréknyi mentalevél, só, bors.

  • Marhapörkölt

    Hozzávalók: 60 dkg marhaszínhús, 2 evõkanál olaj vagy 4 dkg zsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 késhegynyi fokhagymakrém, 1 evõkanál pirospaprika, 1 zöldpaprika, só.

  • Good Morning koktél

    Hozzávalók: 2 EK Nesquick, vagy más instant kakaópor, 1 dl tej, 1/2 dl piros szõlõlé, 1/2 dl narancslé, 1 tojássárgája, néhány szem piros szõlõ, vékony narancsszelet.

  • Bécsi kuglóf

    4 tojás sárgáját, 25 dkg cukorral, 1 citrom reszelt héjával és levével habosra kell keverni, majd közben fokozatosan hozzáadni 1,5 dl étolajat, 1 dl vizet, végül 20 dkg lisztet és 1 csomag sütõport.

  • Csurgatott leves

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, kis olaj, só 1 tojás, 1 csomó zeller, 1 csomó petrezselyem, liszt.

  • Joghurtos fánk

    Hozzávalók: 3 dl natúr joghurt, 2 tojás, 45 dkg liszt, diónyi vaj (olvasztva), 3 evõkanál cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1/2 cs sütõpor, csipet só.