2024.04.19. - Emma

Sajtos töltött sonka

Hozzávalók: 8 nagy, vékony szelet nyers füstölt sonka, 1 nagyobb, savanykás alma, 8 hajszálvékony szelet óvári sajt, kis fej vöröshagyma, 1 db egész tojás, 8 szem szegfûszeg, tej a sonka áztatásához, késhegynyi törött fekete bors, kevés liszt, ízlés szerint só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A nyers sonkaszeleteket elõzõ nap tejbe áztatjuk, és felhasználásig a hûtõszekrényben tároljuk. A tejbõl kivesszük, lecsöpögtetjük és törött borssal megszórjuk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és 8 karikára vágjuk.

A vöröshagymát megtisztítjuk és ugyan csak 8 karikát vágunk belõle. Minden sonkaszeletre ráhelyezünk egy-egy almakarikát, ezt beborítjuk egy szelet sajttal, majd ráteszünk egy hagymakarikát is. A hagymába beleszúrunk egy szegfûszeget, jól megsózzuk és a sonkát összegöngyöljük. (Hogy ne essen szét, szúrjuk át egy hústûvel vagy fogvájóval.) Lisztben megforgatjuk és félretesszük.

A sonka áztatásához használt tejbõl 1 decinyit összekeverünk a felvert tojással, és megmártjuk benne a töltött sonkát. Ezután ismét lisztbe, végül a tejes tojásban ismét megforgatva, 170 fokra felhevített olajba tesszük, és 5-7 perc alatt pirosra sütjük. Jól lecsöpögtetjük róla az olajat és tormás mártással tálaljuk. Melegen jó igazán. Kissé munkaigényes, de igazi ünnepi étel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!