rss
  • Melegszendvics

  • Share on Tumblr

    Vegyünk néhány darab kisebb ürüvesét (lehet sertésvese is) , tisztítsuk meg jó alaposan, és hosszában vágjuk ketté.

    Zsúrkenyereket szeleteljünk fel, a szeletek mindkét oldalát vajazzuk meg.

    A kenyérszeletekre tegyünk egy-egy fél vesét, a domború felével felfelé. Csípõs mustárt egy pohár tejföllel, egy darabka vajjal, egy tojássárgájával, kevés sóval és cayenne-i borssal sûrû masszává keverünk, majd megkenjük vele a veséket.

    Sütõbe tesszük, közepes erõsségû felsõ lángon kb. tíz percig sütjük. Tíz perc után szúrjuk meg villával: ha már nem jön belõle rózsaszínes lé, akkor jó. Forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sós diócsemege

    Hozzávalók: 20-25 dkg tisztított dióbél (lehetõleg fél, ép diószemek), 1 csapott evõkanál só;

  • Kávés ír krémlikõr

    Hozzávalók: 2,5 dl tejszín, 3 tojás sárgája, 7 dkg kristálycukor, 12 dkg fehér csokoládé, 1,5 dl ír krémlikõr.

  • Olasz bazsalikomos spagetti

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor firss bazsalikom, olaj fél liter paszírozott paradicsom, vagy 2 kis sürített paradicsom konzerv, cukor, õrölt feketebors. Dísznek reszelt parmezán sajt.

  • Áfonyás õzmedalionok

    Hozzávalók: 80 dkg õzhús, 2 dl tejszín, 10 dkg áfonyadzsem, 4 fürt ribizli, 4 szelet kenyér, fél dl portói bor, 4 dkg vaj, 4 szem borókabogyó, õrölt bors, só.

  • Lencsefõzelék

    A lencsét megválogatjuk, majd többször, váltott vízben megmossuk, és hideg vízben feltesszük fõni.

  • Kalábriai leves

    Hozzávalók: 25 dkg spenót, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg zsemlemorzsa, 8 dkg parmezán, 1 csomag petrezselyemzöld, 2 tojás, só, fehérbors, 1 l húsleves.

  • Ananászos narancssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 db ananász, 4 db narancs, 40 g mandula, 300 ml Fanta, a díszítéshez tejszínhab.

  • Fûszervaj

    Hozzávalók: 15 dkg vaj, só, csipet törött bors, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 citrom, kevés snidling, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek mustár.

  • Meggyes császármorzsa

    Hozzávalók (4 személyre):

    5 tojássárgája, 3 evõkanál, + 1 evõkanál canderel édesítõpor, 2.5 dl tej, 15 dkg liszt, 4 dkg darált mandula, 3 tojásfehérje, 1 üveg magozott meggybefõtt, 2 evõkanál rum, 5 dkg vaj, 2 evõkanál mandulaforgács

  • Zalai sós bukta

    Hozzávalók a tésztához: 35 dkg liszt, 18 dkg vaj, fél csomag sütõpor (10 gramm), 2 tojássárga, kevés tejföl, mokkáskanálnyi só.

  • Becsinált leves

    Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk.

  • Gyors ananászleves

    Hozzávalók:

    - 1 db ananász
    - 1 cs. vaníliás pudingpor
    - cukor ízlés szerint
    - fahéj, szegfûszeg
    - kb 1,5 dl fõzõ tejszín
    - 1 cs. vaníliás cukor
    - tej, ha túl sûrû lenne

  • Gerslileves

    A babot éjszakára beáztatjuk. A kockára vágott húst a babbal egy óráig elõre fõzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zöldséget, gombát és a gerslit. Sózzuk, borsozzuk. Addig fõzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak.

  • Csirkesaláta tésztásan

    Csirkesaláta tésztásanA tésztát megfőzzük. A fél csirkemellet felkockázzuk, megfűszerezzük (csirkesült fűszerkeverék, pár csipetnyi só, pár csipetnyi bors, 1 gerezd felaprított fokhagyma). Majd teflonedényben kevés olajban kisütjük és a tésztához keverjük (az olajból, amiben a hús sült rakható pár kanállal a tésztához). A paprikát és az uborkát apró darabokra vágjuk, majd a tésztához keverjük. Öntet: 1 pohár kefirt összekeverünk 1 evőkanálnyi mustárral és 1 evőkanálnyi majonézzel, adunk hozzá 2 kiskanál szárított petrezselymet, 2 csipet sót és 1 csipet borsot. Jól összekeverjük és a tésztasalátához öntjük.

  • Finom sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg sertés hús, 1 dl étolaj, 10 dkg liszt, 2 cl konyak, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 dl tej, 1 mokkáskanál pirospaprika, só, fehérbors õrölt.

  • Vagdalthús nyers burgonyával

    Hozzávalók: 6 dkg csirke, bárány, vagy sovány sertéshús, kb 0,5 közepes nagyságú burgonya reszelve, 1 kk zöldpetrezselyem, 1 kk pirospaprika, 1 dkg zsír, vagy olaj, 2 dkg zsemlemorzsa, 0,5 tojás, só.

  • Vitamindús zöldségleves

    Vitamindús zöldséglevesA gyökeret, répát, krumplit, retket meghámozzuk, hasábokra vágjuk. Vastag aljú fazékban felmelegítjük az olajat, majd kevergetve enyhén átpirítjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A kelkáposztalevelek vastag erét kivágjuk, és kb. 1 centis darabokra szelve a fővő zöldségekhez adjuk. A levelek többi részét pedig kb. 2 centis négyzetekre vágjuk, és szintén a fazék tartalmához adjuk. Egy darabig még nem keverjük össze, hanem forrás után kis lángon, lefedve főzzük úgy, hogy a kelkáposzta a gőzben párolódhasson.

  • Kókuszos csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mokkáskanál õrölt gyömbér, 1 mokkáskanál törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Sajtgolyó

    Hozzávalók:

    2 nagyobb, fõtt burgonya 5 dkg liszt 4 dkg vaj 7 dkg reszelt sajt 1 egész tojás 1 gerezd fokhagyma só, bors zsemlemorzsa, olaj

  • Brassoi csirkezúza

    Hozzávalok: 50 dkg csirkezúza, 60 dkg fõtt burgonya, 0.8 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, törött bors, só.