rss
  • Tejfölös kapros káposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

    A káposztát legyaluljuk, és ecetes-sós vízzel leforrázzuk. Az olajban megpirítjuk a hagymát, az ecetes vízben kihûlt és lecsurgatott káposz­tát beletesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi kétharmad részéig ellepi, és beledobjuk a leveskockát. Végül egy nagy csokor finomra vágott kapor kerül a fazékba, és az egészet megpároljuk. Tálalás elõtt a liszttel elkevert tejföllel sûrítjük be.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Burgonya metélt paprikás hússal

    Fél kiló disznóhúst a combjából húsvágón átdarálunk. Egy fej hagymát apróra vágva zsírban párolunk, hozzáteszünk egy kávéskanál paprikát s a vagdalt húst megsózzuk, s kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só, vegeta;

  • Hatlapos süti

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 15 dkg margarin
    - 10 dkg porcukor
    - 1/2 cs sütõpor
    - 1 tojás
    - 1 tejföl

    Krémhez:

    - 1 l tej
    - 6 evõkanál liszt
    - 25 dkg kristálycukor
    - 10 dkg margarin
    - kevés rum

  • Színes szelet

    Hozzávalók:

    - 30 dkg cukor
    - 4 db tojás
    - 1 dl tejföl
    - 1 kk sütõpor
    - 30 dkg margarin
    - 50 dkg liszt
    - 1 ek kakaó
    - 1 kk piros ételfesték
    - 1 kk sárga ételfesték

  • Brokkoli krémleves

    Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 dl sovány tejföl, 1 evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 dl 3%-s fõzõkrém, 6 db kukoricás abonett, õrölt bors, reszelt vöröshagyma, só, aprított petrezselyemzöld – ízlés szerint.

  • Angolos burgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya, só, 5 dkg vaj.

  • Áfonyabefõtt

    Hozzávalók: 1 kg áfonya, 35 dkg cukor, üvegenként egy szem szegfûszeg.

  • Ünnepi foszlós kalács

    Hozzávalók: 500 g liszt, 2 dl tej, 50 g vaj, 25 g élesztõ, 50 g cukor, 10 g só, 50 g mazsola, citromhéj, 3 db tojássárgája, vaníliás cukor;

    A kalács kenéséhez: 1 db tojás;

  • Gesztenye leves

    Hozzávalók:

    30 deka fõtt, pucolt gesztenye, 1 ek. vaj, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 7 dl csirkehúsleves, 2 dl tejszín, só, bors, szerecsendió, szarvasgomba ízû olaj

  • Fonott kalács

    Hozzávalók:

    80 dkg liszt, 3 dkg élesztõ, 1 db tojás, 8 dkg ráma vagy vaj, 4-5 dl tej, 5 dkg mazsola, só.

  • Bableves

    BablevesA babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós vízben kb. 60 percet ismét főzzük (ha nincs benne fekete bab, akkor nem kell kicserélni a vizet), amíg félpuha lesz. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Rádobjuk a köménymagot, és felöntjük 2-2,5 l vízzel. Beletesszük a savanyú káposztát (ízlés szerint átöblítve és késsel átvágva), a babérlevelet, sót, és a leszűrt félig főtt babot.

  • Burgonyaleves virslivel

    Hozzávalók: 80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál ételízesítõ, 1 púpozott evõkanál gabonakeményítõ, 4 pár virsli, 1 ág zellerzöld, só.

  • Parmezán puding

    Hozzávalók: liszt 15 dkg, vaj 2 dkg, tej 1 dl, tojás 6 db, só késh., parmezán sajt 14 dkg, vaj 5 dkg, sonka vagy parmezán 3 dkg.

  • Egyszerû gombás rizs

    Hozzávalók: 30 dkg rizs, 15 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 6 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Bélszín szardellás mártásban

    Hozzávalók: 4 bélszínszelet, 3 dkg vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 db paradicsom, 1 dl sherry (Héliosz), 1 evõkanál szardellapaszta (só nem kell bele, mert a szardellapaszta nagyon sós!).

  • Káposztás rizs

    Hozzávalók: 50 dkg káposzta, 20 dkg rizs, egy fej vöröshagyma, egy kanál zsír, egy kávéskanál ételízesítõ, só.

  • Bodzalekvár

    A bodzát könnyen, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, amitõl a bogyók lepattannak. Így a bogyók sem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila. Befõzésre csak a fabodza gyümölcse jó! 80 deka cukorból, 2 deci vízbõl, 10 gramm citromsavból szirupot fõzünk.

  • Esti csokoládé csészében

    A fõzõcsokoládét kis tûzön kevés vízben felolvasztjuk. Közben a tejet a cukorral és a vaníliarúddal felforrósítjuk, majd állandó keverés mellett, vékony sugárban a felolvadt csokoládéra öntjük.

  • Kolbászos-borsós káposztaleves

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 nagy hagyma, 2 csípõs hegyes paprika, 2 liter marhahúsleves, 40 dkg káposzta, 3 sárgarépa, 2 burgonya, 20 dkg zöldborsó, 50 dkg füstölt kolbász, 2 cs. friss kakukkfû, só, frissen õrölt fekete bors.