rss
  • Tejfölös kapros káposzta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg fehér káposzta, 3 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

    A káposztát legyaluljuk, és ecetes-sós vízzel leforrázzuk. Az olajban megpirítjuk a hagymát, az ecetes vízben kihûlt és lecsurgatott káposz­tát beletesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi kétharmad részéig ellepi, és beledobjuk a leveskockát. Végül egy nagy csokor finomra vágott kapor kerül a fazékba, és az egészet megpároljuk. Tálalás elõtt a liszttel elkevert tejföllel sûrítjük be.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Magyaros muffin

    Hozzávalók:

    1 tojás, 80 ml olaj, 250 ml joghurt vagy kefír, vagy aludttej, 150 g csípõs kolbász (apróra vágni), fél kaliforniai zöldpaprika (apró kockákra vágva), fél kaliforniai pirospaprika (apró kockákra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve), 1 kicsi hagyma (apra vágva), 120 g liszt, 150 g kukoricaliszt, 3 teáskanál sütõpor, fél teáskanál só, fél teáskanál csípõs pirospaprika, 50 g reszelt ementáli sajt.

  • Túrós pogácsa

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 20 dkg liszt, 20 dkg vaj, 1 kk só.

  • Sütőtökös spagetti

    Sütőtökös spagettiForró sós vízben roppanósan puhára főzzük a tésztát. A sütőtökdarabot meghámozzuk, a húsát felkockázzuk, és gőz fölött 10 percig pároljuk. Felszeleteljük a hagymát, langyos vízbe áztatjuk a mazsolát, és felaprítjuk a majoránnát. Forró olajban megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a lecsöpögtetett és leszárított mazsolát meg a cukrot. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon, állandóan kevergetve körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, és további 5 percig pároljuk. Kis serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot (vagy a darabolt mandulát).

  • Tejfölös tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 2 doboz tejföl, só, étolaj, trappista sajt, snidling.

  • Grapefruit turmix

    Hozzávalók: 70 dkg grapefruit, 1 dl méz, 1,5 liter víz.

  • Pulykasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg pulykasült, 20 dkg sonka, 1 jégsaláta, 2 paradicsom, 1 konzerv óriás fehérbab, 3 szál újhagyma, 20 dkg eidami sajt, 10 dkg olívabogyó, 1 evõkanál dijoni mustár, 3 evõkanál balzsamecet, 2 gerezd fokhagyma, 1,5 dl olívaolaj, 1 evõkanál olasz fûszerkeverék.

  • Máglyarakás

    Hozzávalók: 6-8 kifli, 8 dl tej, 15 dkg darált dió, 10 dkg vaj vagy margarin, 5 tojás, 1 ek. sárgabaracklek­vár, 50 dkg savanykás alma, 5 dkg mazsola, 1 üveg meggybefõtt, 2 csomag vaníliás cukor, íz­lés szerint cukor, porcukor, csipetnyi só vagy néhány csepp citromlé.

  • Roquefortos zöldborsóleves

    Hozzávalók: fél kg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 10 dkg roquefort sajt, 1 csokor petrezselyem, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olaj, 2 evõkanál liszt, 2-3 szelet kenyér, vegeta.

  • Karfiolos pogácsa

    Hozzávalók: 90 dkg karfiol, 2 tojás, 4 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 ek reszelt hagyma, 4 ek tej, 1 csomó petrezselyemzöld, 25 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, só, fél liter olaj.

  • Sajtleves

    A sajtleves isteni, egyszerû étel! Futassunk meg egy kis olajon kevés fokhagymát, majd öntsük fel fél liter vízzel! Forraljuk fel, majd tegyünk bele egy leveskockát. Vegyük kis lángra a tûzhelyet, és szépen apránként keverjünk bele egy tubus folyékony sajtot (többféle ízesítésût is lehet).

  • Citromos hal római tálban

    A megtisztított halat bevagdossuk, szalonnacsíkokkal tûzdeljük, fokhagymával és Adzsikával bekenjük. Az elõzõleg egy órára beáztatott és vajjal kikent tálba helyezve, meghintjük kívül-belül fûszerekkel. Száraz fehérborral locsoljuk meg.

  • Száz magyar ételcsoda. Hagyományos ízek a pannon világból

    Hagyományos ételeink - legyen szó halászlérõl, töltött paprikáról vagy különféle ízesítésû rétesekrõl - páratlan elismerésnek örvendenek határainkon innen és túl.

    De hogyan is kell elkészíteni kedvenc ételeinket úgy, hogy ízük igazán eredeti legyen?

    Liptai Zoltán mesterszakács receptjei ehhez nyújtanak segítséget. A Száz magyar ételcsoda több mint egy szakácskönyv: hamisítatlan gasztronómiai kalandozás, hiszen a jól ismert alföldi és dunántúli ízvilág mellett megismertet Erdély, Kárpátalja, Felvidék és a délvidék legfinomabb fogásaival.

  • Malacsült lencsesalátával

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bõrös malackaraj csonttal, 1 kávéskanál õrölt majoránna, 15 dkg lencse, 2 fej vöröshagyma, 1 dl sör, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg burgonya, 2 db babérlevél, 10 dkg húsos szalonna, 5 dkg póré, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál méz, 1-2 evõkanál fûszeres ecet, 1/2 csokor snidling, 1 dl tejföl.

  • Jamie Oliver: Jamie vacsorái

    A Jamie vacsorái minden szakácskönyv­tõl, sõt minden könyv­tõl különbözik.

    Vannak, akik azt állítják, hogy a tûzhely után ez a könyv­ lakásuk legfontosabb berendezési tárgya.

    Aki hazaviszi Jamie vacsoráit, nemcsak százhúsz új recepttel lesz gazdagabb, hanem egy új életformával is.

    A Jamie vacsorái az egyszerû ételek szakácskönyv­e. Csupa olyan ötlet van benne, amelyek segítségével könnyebbé válik a fõzés és az egészséges táplálkozás. Mi lehet ennél fontosabb?

  • Sáfrányos rizs

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 evokanál vegeta, 1 teáskanál currypor, 2 gerezd fokhagyma, 1 evokanál sáfrányos szeklice, késhegynyi törött fehér bors;

  • Pácolt sonka sajtbundában

    Hozzávalók: 40 dkg fõtt, sovány füstölt tarja, fél liternyi tej, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, kevés liszt, 2 db egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 10 dkg zsemlemorzsa.

  • Almás szelet

    Hozzávalók: 1 evõkanál zsír, 2 egész tojás, 40 dkg cukor, 40 dkg reszelt alma, 10 dkg darált dió, 1 csomag sütõpor, 1 csomag vaníliás cukor, 40 dkg liszt.

  • Banános - csokidarabkás muffin

    Hozzávalók 12 darabhoz: 1 nagy érett banán, 250 ml tej, 1 tojás, 6 dkg olvasztott margarin, 18 dkg liszt, 2 teáskanál sütõpor, 12 dkg cukor, 12 dkg tört csokoládé.

  • Angeles Mist

    A shakerbe tört jégre 1 rész ananászlevet, 1 rész tejszínt és egy fél narancs levét töltjük.

  • Húsfalatkák

    Hozzávalók: 60 dkg darált hús, 2 tojás, 1 fej hagyma, 1 citrom reszelt héja, 1 dl vörösbor, õrölt bors, 2-3 evõkanál zsemlemorzsa, mustár, só, olaj.