rss
  • Kelleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 deka kelkáposzta, étolaj, 3 deka liszt, 30 deka csont, egy kávéskanálnyi paprika, 6 deka vöröshagyma és néhány szem köménymag.

    A megtisztított és metéltre vágott káposztát és torzsáját egy és fél liter vízzel feltesszük fõzni és egy kis sóval, csonttal és köménymaggal puhára fõzzük. Leszûrjük, a levét félretesszük s a zöldséget szitán áttörjük. Barna rántást készítünk, melybe a reszelt vöröshagymát és paprikát elkeverjük, feleresztjük a kel levével, belé tesszük a szitán áttört zöldséget és jól felforraljuk. A kellevest 1 deci savanyú tejfellel is ízesíthetjük. Apró kelgombócokkal adjuk asztalra.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Búzapogácsa sajttal

    Hozzávalók: 3,5 dl víz, 20 dkg búzapehely, egy közepes nagyságú vöröshagyma, egy szál sárgarépa, 10 dkg zeller, egy tojás, só, 10 dkg reszelt sajt, 3 kanál liszt, 10 dkg napraforgómag, margarin.

  • Hagymás krumplisaláta

    A krumplit fõzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szûrõbe, és öblítsd le forró vízzel.

  • Pudingos almaleves

    Pudingos almalevesAz almákat meghámozzuk, és falatnyi kockákra daraboljuk. Az almadarabokat megmossuk, fazékba tesszük, és felöntjük 1 l vízzel. Elkezdjük főzni, és rakunk bele egy csipetnyi sót, 3-4 ek cukrot (attól függően, hogy az alma mennyire édes vagy savanykás, lehet többet vagy kevesebbet is tenni hozzá) és 1 tk fahéjat. Amikor az alma megpuhult, akkor behabarjuk a levest. Ehhez 1 dl vízben elkeverünk 1 cs vaníliás pudingport, majd hozzáöntünk 2 dl tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük.

  • Meggy-málna lekvár

    Hozzávalók: 1 kg málna, fél kg meggy, kb 70 dkg cukor.

  • Körtelves

    Hozzávalók:

    - 1 kg körte
    - víz, amennyi ellepi
    - 1 dl fehérbor
    - 1 dl tejszín
    - kevés barnacukor
    - kevés citromlé
    - õrölt gyömbér
    - õrölt fahéj
    - õrölt szerecsendió
    - 2 szegfûszeg

    A galuskákhoz:

    - 25 dkg túró
    - 5 dkg búzadara
    - 2 tojás
    - 2 dkg vaj
    - só
    - 1-2 tk. cukor

  • Fóliában sült zöldséges csirke

    1 adagnak minõsül, igény szerint sokszorozható: Egy nagyobb darab alufóliát megkenünk olajjal, ráhalmozzuk a felkockázott krumplit, megsózzuk, és ráfektetünk egy közepesen vastag szelet csirkemellfilét.

  • Mozzarellás gombatál

    Hozzávalók: 1 kg apró gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg paradicsom, 1 tasak mini mozzarella, friss bazsalikomlevelek.

  • Sárgarépa golyó

    Hozzávalók: 1 kg sárgarépa, 30 dkg porcukor, 1 db citrom, 15 dkg dió, kókuszreszelék vagy cukrozott kakaópor;

  • Kávés torta

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 6 tojás
    - 12 dkg liszt
    - 12 dkg cukor
    - 1 evõkanál kakaópor

    Krém:

    - 2 dl feketekávé
    - 2 dl tej
    - 15 dkg cukor
    - 6 tojássárgája,
    - 3 evõkanál liszt
    - 25 dkg sütõmargarin

    A tetejére:

    - 2 dl habtejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor

  • Kókuszos habcsók

    Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): 4 tojásfehérje, 1 ek citromlé, 14 dkg kristálycukor, 14 dkg kókuszreszelék, 3 dkg étkezési keményítõ, 5 dkg ét-tortabevonó.

  • Rakott tészta

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 2 db tojás
    - 20-25 dkg liszt

    Töltelékhez:

    - 50 dkg nagy szemû szõlõ
    - 20 dkg darált dió
    - 4 db tojás +3 tojásfehérje
    - 5 dkg +1 ek vaj
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 2 cs vaníliás cukor

  • Házi fonott kalács

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 7 dkg vaj vagy margarin
    - 2 evőkanál kristálycukor
    - 2 dkg élesztő
    - 2 tojás
    - 3 dl tej
    - só
    - 5 dkg mazsola

  • Mandulás-mogyorós szelet

    Hozzávalók:
    1 csésze liszt, 1/4 tk sütõpor, 10 dkg puha vaj, 1/3 csésze barna cukor, 5-5 dkg darált mogyoró és mandula;

    A tetejére:
    2 tojás 1/4 csésze barna cukor, 3/4 csésze méz, 2 ek liszt, csipetnyi só, 5-5 dkg aprított mogyoró és mandula, 5 ek aprított tejcsokoládé;

  • Habos kocka

    Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 15 dkg zsír, 15 dkg liszt, 6 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl meleg víz. Krém hozzávalói: 6 dl tej, 2 csomag tejszínes fõzõ puding, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 5-6 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín /tartós/.

  • Padlizsánkrém

    Hozzávalók: 2-3 db kisebb padlizsán, 1 citrom leve, 1 evõkanál olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 13 dkg friss sajt, 2 evõkanál joghurt, fekete olajbogyó és paprika a díszítéshez.

  • Házi cini minis

    Hozzávalók: 4 db extrudált kenyér, 2 kávéskanál méz, 2 kávéskanál fahéj, 2 dl 1,5-ös tej.

  • Olaszos tészta

    Hozzávalók:

    Kockázott baconszalonna, friss csiperke gomba, 3-féle sajt -ebbõl egy füstölt legyen, oregánó, szerecsendió, bazsalikom, fõzõtejszín, szarvacska tészta

  • Balaton szelet

    Hozzávalók: 2 tojás, 5 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 evõkanál mézzel gõzön 15 percig keverjük. A gõzrõl levéve adunk hozzá 45 dkg lisztet, 1 kávéskanál szódabikarbónát, tejföllel összegyúrjuk, 3 lapot sütünk belõle.

  • Spenótleves roqueforttal

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit spenót, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál olaj, 3 dl tej, 10 dkg roquefort sajt, 1 teáskanál só, vegeta;

  • Házi pizzás csigák

    Házi pizzás csigák1 dl tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, 2 egész tojást, egy doboz kefírt, 1 dl étolajat összekeverjük és hozzáöntjük az élesztős tejet. Összedolgozzuk, és egy óráig kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk a tálban. Egy kis cipót kiveszünk, kézzel megfelezünk és kinyújtjuk mindkettőt azonos méretre. Az egyik lapot megkenjük a pizzakrémmel, rászórjuk az apróra vágott sonkát. A megkent lapot befedjük a másikkal és 12 cikkre vágjuk, majd feltekerjük a szélétől kezdve. Megkenjük tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.