2024.04.20. - Tivadar

Tejszínes narancstorta

Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 kanál liszt, 6 kanál cukor, 1 csomag sütõpor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Krémhez: 3 dl frissen facsart narancslé, 4 dl tejföl, 6 dl habtejszín, 2-2,5 csomag habfixáló, 3-4 narancs kockákra darabolva, ízlés szerint cukor, ízlés szerint mazsola.

Elõször a piskótát készítem el. Ehhez a 6 tojásfehérjébõl a 6 kanál cukorral együtt kemény habot verek. Utána hozzáadom a 6 tojássárgáját, és ezzel is verem még 1-2 percig. A 6 kanál lisztet összekeverem a sütõporral, és beleszitálom - óvatosan beleforgatom - a tojáshabba. Közepes méretû tepsit papírral kibélelek, a tésztát ebbe öntve közepes tûzön tûpróbáig sütöm. Amíg a piskóta hûl, elkészítem a krémet: a 3 dl frissen facsart narancslevet, ízlés szerinti mennyiségû cukorral (maradjon fanyar!), és ízlés szerinti mennyiségû mazsolával együtt a tejfölhöz keverem. Egy fél csomag habfixálót is lehet hozzá adni. Külön-külön felverem a 2 csomag habtejszínt, és csak amikor már készen van, akkor adom hozzá a habfixálót, ezzel már csak rövid ideig verem, mert könnyen túrósódik.

A felvert tejszínhabot ezután beleforgatom a tejfölös masszába. Nem keverem, nem baj, ha kicsit darabos marad. A közben kihûlt piskótát kettõbe vágom. Az alsó részt peremes edénybe teszem (jénai vagy tepsi, amiben lehet vágni), rákenem a krém több mint felét, és rászórom a feldarabolt narancs felét is. Majd ráhelyezve a piskóta másik felét, megkenem a tetejét a maradék krémmel, és rászórom a maradék narancsot. 1 óra hûtés után fogyasztható.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!