Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elõször a piskótát készítem el. Ehhez a 6 tojásfehérjébõl a 6 kanál cukorral együtt kemény habot verek. Utána hozzáadom a 6 tojássárgáját, és ezzel is verem még 1-2 percig. A 6 kanál lisztet összekeverem a sütõporral, és beleszitálom - óvatosan beleforgatom - a tojáshabba. Közepes méretû tepsit papírral kibélelek, a tésztát ebbe öntve közepes tûzön tûpróbáig sütöm. Amíg a piskóta hûl, elkészítem a krémet: a 3 dl frissen facsart narancslevet, ízlés szerinti mennyiségû cukorral (maradjon fanyar!), és ízlés szerinti mennyiségû mazsolával együtt a tejfölhöz keverem. Egy fél csomag habfixálót is lehet hozzá adni. Külön-külön felverem a 2 csomag habtejszínt, és csak amikor már készen van, akkor adom hozzá a habfixálót, ezzel már csak rövid ideig verem, mert könnyen túrósódik.
A felvert tejszínhabot ezután beleforgatom a tejfölös masszába. Nem keverem, nem baj, ha kicsit darabos marad. A közben kihûlt piskótát kettõbe vágom. Az alsó részt peremes edénybe teszem (jénai vagy tepsi, amiben lehet vágni), rákenem a krém több mint felét, és rászórom a feldarabolt narancs felét is. Majd ráhelyezve a piskóta másik felét, megkenem a tetejét a maradék krémmel, és rászórom a maradék narancsot. 1 óra hûtés után fogyasztható.
Jó étvágyat!