2024.04.24. - György

Töltött burgonya

Vegyünk minden személyre 2 nagy sárga burgonyát, nyersen tisztítsuk le, héját vágjuk le felül és alul is; itt azért, hogy le tudjuk állítani; a másik vastagabb felét meg szûrjük ki a lehetõ ügyesen, hogy nagyocska ürege legyen.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mint a karalábénak, úgy készítsünk ennek is egy kiló pecsenyébõl, 12 deka rizsbõl és egy kávéskanál tört borsból (sóval) tölteléket.

Ezeket vegyítsük jól össze és töltsük meg a burgonya üregét, rakjuk lábasba szép sorban, öntsünk reá meleg sós vizet, tegyük csendes tûzre fõni, tegyünk a levébe is kevés borsot és apróra vágott zöldpetrezselyem levelét.

Ha a burgonya és hús jól megfõtt, készítsünk neki egy kanál zsírból és egy kanál lisztbõl piros rántást; hideg vizet öntsünk a rántásba és azonnal borítsuk a megfõtt burgonyára és fõzzük pár percig, aztán vegyük el a tûztõl, mert ha sokáig forr, a burgonya szétomlik.

Lehet ecetet is önteni bele s akkor épen marad a burgonya; de így nem olyan jó, mint édesen.

Tálaláskor tejfelt tegyünk tetejére és ha tetszik, borjú szeletet is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!