2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Almasaláta

Hozzávalók: 3 szép alma, 2 dkg teavaj, 1 citrom, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, késhegynyi õrölt szegfûszeg.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és félujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Serpenyõben felforrósítjuk a vajat, az alma édességétõl függõen beleszórunk 1-2 kanálnyi cukrot, majd egy-két percig pirítjuk, amíg egészen világos karamellé nem válik. Ezután belecsurgatjuk a citromlevet, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen felolvad.

Az almaszeletek mindkét oldalát egy-két pillanatig pirítjuk benne. (Csak addig kell pirítani, hogy éppen megüvegesedjen, de ne nagyon puhuljon.) Ezután kivesszük a lébõl, szépen üvegtálra rakjuk, és hûlni hagyjuk. Közben a citromos-karamellás lébe beleszórjuk a fahéjat és a szegfûszeget, majd felére beforraljuk. Ezután kihûtjük, és összekeverjük a tejföllel. A mártást rácsorgatjuk az almára, és lefedve betesszük néhány órára a hûtõszekrénybe. Tálalás elõtt óvatosan átkeverjük, és körberakjuk babapiskótával. (Anélkül is nagyon finom!)

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!