rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Mézes puncs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 dl forró víz, 3-4 dl illatos méz (pl. hársméz), 1 dl mézes szirup, 1 dl friss citromlé, 3 dl almalé, 3 dl friss narancslé, 8 dl jeges víz, citromszeletek.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Mézes szirup: A mézes szirup úgy készül, hogy összekeverjük a 8 dl forró vizet a 3-4 dl illatos (vagy akár enyhén ízesített - fahéjjal, szerecsendióval, szegfûszeggel, stb.) mézzel. Ha készen van, lehûtés után tároljuk a hûtõszekrényben.

    Puncs: Keverjük össze valamennyi hozzávalót a citromszeletek kivételével. Addig kavargassuk, amíg alaposan össze nem keveredik, egynemû nem lesz. Hûtsük be. Magas, kristálycukorba mártott szájú, darált jéggel töltött poharakban szervírozzuk.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Egres dzsem

    Hozzávalók: 15-205 dkg tisztított egres, 1 közepes narancs héjával együtt összevágva darabokra, 9,6 dl cukor (kb. 80 dkg), 2,4 dl mazsola (kb. 16 dkg).

  • Savanyú káposzta pulykamellel

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamellfilé, 1 hagyma, 40 dkg savanyúkáposzta, só, pirospaprika, majoranna, babérlevél, kömény, kevés olaj, tejföl.

  • Vaníliás banántej

    Hozzávalók: 6 dl csökkentett zsírtartalmú tej, 4 db jó érett (közvetlen fogyasztásra már nem nagyon alkalmas) banán, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál citromlé, 1 púpozott evõkanál porcukor (vagy édesítõszer).

  • Süllõ fokhagymás fûszervajjal

    Hozzávalók: három süllõ, 10 dkg vaj, 5 gerezd fokhagyma, só.

  • Szalvétagombóc (Serviettenknödel)

    Hozzávalók: 300 g zsemle kenyér vagy héj nélküli fehér kenyér, 40 g derített vaj, 300 g liszt, 3 db tojás, 250 ml tej, 60 g olvasztott vaj, só.

  • Szójás saláta

    Forrázzon le 10 dkg szójacsírát, csapassa le hideg vízzel, és hagyja lecsepegni.

  • Szalonnás pontyszelet

    Végy 1 kg pontyszeletet, sózd és kissé paprikázd meg. Süssél ki 10 dkg apró kockára vágott, füstölt szalonnát, futtass meg a zsírján egy kis fej reszelt hagymát, tégy bele 2 áztatott és jól kifacsart zsemlét, 2 tojást, fûszezezd meg sóval, borssal és finoman megvágott petrezselyemzölddel.

  • Csirke gombamártással

    A kellemes ízû szárnyasétel hozzávalói: 6 csirkemellfilé, 25 dkg csiperkegomba, 1 citrom (leve és héja), 1 evõkanál friss rozmaring, 1 mokkáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél dl olaj, 2 dl fõzõtejszín, õrölt bors, só. Nagy melegben is fogyasztható – ha van türelmük megfõzni.

  • Sajtos, baconos csirkemell

    Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, só, 1 cs. bacon szalonna, liszt, 3 db tojás, kb. 15 dkg reszelt sajt.

  • Lekváros bukta

    Hozzávalók:

    a kovászhoz:1 evõkanál finomliszt,3 dkg friss élesztõ,1 evõkanál porcukor,1 dl tej
    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 evõkanál porcukor, kevés tej, 4 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás sárgája, csipetnyi só
    a töltelékhez: 30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb);
    a tészta tetejére: 10 dkg zsír

  • Fõzött pogácsa sajttal

    Hozzávalók: 200 ml tej, 80 g vaj, 1 kávéskanál só, 150 g finomliszt, 4 db tojás, 80 g Trappista sajt,+ a tetjére tetszés szerint reszelt sajt, vagy magvak.

  • Tojások csészében

    Egy tepsibe melegvizet öntünk és beleállítjuk a csészéket. Minden csésze aljába egy evõkanál tejföl öntünk egy szelet libamájat teszünk bele, (lehet helyettesíteni csirkemájjal is), vagy egy kávéskanál darált sonkát, majd egy friss tojást ütünk rá.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 1 piros paprika
    - 1/4 kígyóuborka
    -1 kisebb lilahagyma
    - 1 paradicsom
    - 1 pohár kefír
    - só, bors
    - tetszõleges sajt

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.

  • Parasztos rántotta

    Személyenként végy 2 tojást, fél fej vöröshagymát, 4-5 dkg füstölt szalonnát, 15 dkg krumplit.

  • Nyúlpörkölt

    Páclé: 1 fej hagyma, 2 babérlevél, 1 ek szemesbors, 1 ek mustármag, 1 ek koriander, 3-4 ek ecet, 3 liter víz, só.

  • Olasz rakott burgonya

    Megtisztítunk, és karikára vágunk 75 deka burgonyát és felszeletelünk 50 deka paradicsomot. Kivajazunk egy mély tûzálló tálat, beleterítjük a burgonya felét, megsózzuk, befedjük a paradicsomkarikák felével.

  • Cseresznyés kocka

    Cseresznyés kockaA sütőt előmelegítjük 175 fokra. A cseresznyét egyenletesen elosztjuk egy vajjal kikent szögletes formában vagy sütőtálban. A tojásokat feltörjük, majd habosra keverjük a cukorral. Beleszitáljuk a lisztet, majd hozzáadjuk a sót is. Ezután beledolgozzuk a tejfölt, a tejet, a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Az így kapott jól eldolgozott híg masszát a cseresznyére öntjük. Körülbelül 40-50 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, a tetejére porcukrot szórhatunk, majd felkockázzuk és már fogyaszthatjuk is. Gyors és könnyen elkészíthető finomság.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt
    - 1 kocka friss élesztõ
    - 250 ml tej
    - 10 dkg blansírozott darabos mandula
    - 15 dkg kandírozott citromhéj, apróra vágva
    - 25 dkg mazsola
    - 10 dkg vaj
    - 20 ml rum
    - 50 g cukor
    - 1 tojás
    - csipet só

    Továbbá:

    - 5 dkg olvasztott vaj
    - 1-2 ek porcukor

  • Provance

    Hozzávalók: 1 füge, kis maréknyi szeder, 1 ág rozmaring, 50 ml tej, 50 ml joghurt, 1 tk méz.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...