Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tojások fehérjébõl kemény habot verünk, 5 dkg cukrot belekeverünk. 7 dl tejet felforralunk, és az édes habot apránként beleszaggatjuk.
A tojások sárgáját a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral vagy a rúd vanília kikapart belsejével habosra verjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszûrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskát kifõztük. Habverõvel keverve, gõz fölött krémmé fõzzük,majd ha kihûlt, mély tálba öntjük. A közben kihûlt galuskát a teejére fektetjük, és jégbe hûtve kínáljuk.
Ha gazdagon akarjuk kínálni a madártejet, a galuskákat teletûzdelhetjük mandulaszeletekkel, vagy karamellt csorgathatunk rá.