2024.04.23. - Béla

Madártej

Hozzávalók: 1,2 l tej, 4 tojás, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A tojások fehérjébõl kemény habot verünk, 5 dkg cukrot belekeverünk. 7 dl tejet felforralunk, és az édes habot apránként beleszaggatjuk.

A tojások sárgáját a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral vagy a rúd vanília kikapart belsejével habosra verjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszûrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskát kifõztük. Habverõvel keverve, gõz fölött krémmé fõzzük,majd ha kihûlt, mély tálba öntjük. A közben kihûlt galuskát a teejére fektetjük, és jégbe hûtve kínáljuk.

Ha gazdagon akarjuk kínálni a madártejet, a galuskákat teletûzdelhetjük mandulaszeletekkel, vagy karamellt csorgathatunk rá.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!