2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Csöregefánk

Hozzávalók: kb. 35 darabhoz, 8 dkg sütõmargarin, 35 dkg liszt + a nyújtáshoz, 8 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 tojássárgája, 2 evõkanál tejföl, 1 evõkanál rum, a sütéshez olaj, a szóráshoz vaníliás porcukor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vajat/margarint felolvasztjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. A közepébe mélyedést nyomunk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a vajat, 1 evõkanál tejfölt, a rumot, és alaposan összedolgozzuk (ha túl kemény a tészta, még egy evõkanál tejfölt adunk hozzá). Fóliába csomagoljuk, és fél órára hidegre tesszük.

A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, derelyevágóval 8-10 cm oldalnagyságú négyzeteket vágunk belõle. A tésztadarabokat tetszõleges mintákká hajtjuk/vágjuk.

Nagy lábosban bõséges olajat forrósítunk, kis adagokban mindkét oldalukon világosra sütjük a fánkokat, papírtörlõre szedjük, és felitatjuk róluk az olajat. Tálra tesszük, melegen megszórjuk vaníliás porcukorral, és lekvárral körítve kínáljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!