2024.04.18. - Andrea, Ilma

Diós vajaskifli

Tésztához: 500 g liszt, 30 g élesztõ, 1 ek cukor, 200 ml tej, 100 g vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek rum, 1 csipet só, 1 ek finomra reszelt citromhéj, ¼ tk kardamom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kiflik külsejére: 100 g olvasztott vaj, 150 g darált dió, 80 g cukor, 1 tk fahéj.

Kevés lisztbõl, élesztõbõl, cukorból és a szobahõmérsékletû tejbõl kovászt készítünk. 20 percig kelni hagyjuk, majd hozzáadjuk a maradék alapanyagokat, és addig gyúrjuk a tésztát, amíg hólyagos lesz. Ismét 20 percig kelesztjük.

A kelt tésztát liszttel beszórt gyúródeszkán ½ cm vastagra kinyújtjuk, és 12 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokból alul 8 cm széles háromszögeket vágunk, és megkenjük az olvasztott vajjal. A diót összekeverjük a cukorral és a fahéjjal. A háromszögek vajas oldalát belemártjuk a dióba, és kifelé feltekerjük.

A kifliket egy sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk, további 20 percig kelesztjük. Elõmelegített sütõben kb. 25 perc alatt világosbarnára sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!