rss
  • Habos citromos süti

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 200 g kekszmorzsa, 1 evõkanál méz, 60 g olvasztott margarin, 4 evõkanál kukoricaliszt, 250 ml forró víz, 350 g cukor, 2 citrom leve és reszelt héja, 5 tojás sárgája, 5 tojás fehérje, 250 g porcukor.

    A kekszmorzsát keverd össze egy evõkanál mézzel és az olvasztott margarinnal. Ezt a tésztát nyomkodd egy piteforma aljára, és körbe a szélére. Süsd 5-8 percig, majd vedd ki a sütõbõl.

    A citromos krémhez alacsony hõfokon fõzve keverd csomómentesre a lisztet a forró vízzel, add hozzá a cukrot és keverd addig, amíg a cukor elolvad benne.

    Locsold bele a citromok kifacsart levét és a lereszelt héját. Kevergesd addig, amíg felforr és szirupszerûen besûrûsödik. Ekkor csökkentsd a hõmérsékletet és keverd bele a tojássárgákat. Használj kézi habverõt.

    Vedd le a tûzrõl. A tojáshabhoz a fehéjéket verd fel kemény habbá a porcukorral. A citromkrémet terítsd el a tésztán, majd kanalazd rá a keményre vert tojáshabot. Süsd 10-12 percig, amíg a hab a tetején megszilárdul.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cukkinis lepény

    Hozzávalók 4 személyre: 1 cs. metélõhagyma, 1/2-1/2 cs. turbolya és kapor, 250 g tejszín, só, bors, 1 tk. reszelt citromhéj, néhány csepp citromlé, 1 fej hagyma, 400 g krumpli, 150 g cukkíni, 100 g ementáli, 2 tojás, 1 ek. liszt, szerecsendió, 8 ek. margarin, 250 g szeletelt füstölt lazac.

  • Vodkás citrom befõtt

    Hozzávalók: 1 kg kezeletlen citrom, 3 dl vodka, 20 dkg cukor, 15 mentalevél.

  • Sonkás zöldbab

    Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 40 dkg zöldbab, olaj, Vegeta.

  • Tejfölgofri

    Hozzávalók: 25 dkg liszt, 2 pohár tejföl, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 cs vaniliáscukor, reszelt citromhéj, 1 csapott tk sütõpor.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Sarokház

    Egyszerû piskóta: 6 db tojás, 15 dkg liszt, 17,5 dkg cukor, 2,5 dkg kakaó, só, pici margarin.

  • Kolbászos tésztaomlett

    Hozzávalók: 25 dkg orsótészta, 1 fej vöröshagyma, 3 piros pritamin paprika, 15 dkg parasztkolbász, 8 tojás, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyem, 2 evõkanál vaj, só, bors.

  • Vaniliás, csokis, fahéjas süti

    Hozzávalók: 2dl tejföl, 2dl cukor, 2dl liszt, 1tojás, fél cs. sütõpor, 1 cs. vaniliás cukor, kakópor/ vaníliás cukor/ fahéj (attól függõen milyen izût szeretnénk készíteni, a vaníliás cukorból mindenképpen kell egy csomag az alapba, ha vaníliásat szeretnénk még több kell, és mindenki ízlés szerint teszi bele a hozzávalókat).

  • Fokhagymás csirke

    Hozzávalók:

    1 konyhakész csirke (kb. 850 g) 6 gerezd fokhagyma, 50 ml olívaolaj, 1 citrom, 1 ág friss tárkony, 1 csokor petrezselyem, só, bors, 2 teáskanál édes-nemes paprika

  • Zöldséges-kolbászos tollszártészta

    Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg tollszártészta (penne), 1 sárgarépa, 1 cukkini, 1 piros húsú paprika, 40 dkg zöld hüvelyû bab, 25 dkg brokkoli, 1-2 evõkanál olaj, 2,5 dl tejszín, 25 dkg fokhagymás kolbász (például Cabanossi), 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál reszelt parmezán sajt, só, bors.

  • Fokhagymás pisztráng

    Hozzávalók: kb 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.

  • Grillcsirke olaszosan

    Hozzávalók: 2 db kicsi csirke, 1 teáskanál paradicsompüré, 2 teáskanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, rozmaring, kakukkfû, bazsalikom, 1 szál friss zellerzöld, 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt, ízlés szerint só.

  • Csokis-narancsos muffin

    Csokis-narancsos muffinA lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük. Egy másik tálban a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáütjük a két tojást és jól eldolgozzuk. Ráöntjük a lisztre, elkeverjük, akkor jó, ha levegős. Belereszeljük a narancs héját, majd a narancsot kettévágva belefacsarjuk a levét is. Ekkor jöhet a szegfűszeg vagy a fahéj, ha kell. Ha a narancslétől túl lágy a tészta, kis lisztet teszünk még bele. Apróra daraboljuk a csokit, és hozzákeverjük az egészhez. A muffinpapírokat beletesszük a formába, és kb. háromnegyedig töltjük tésztával.

  • Party szelet

    Hozzávalók: 5 tojás, 5 ek liszt, 10 dkg füstölt hús, 1 ek ketchup, 1 zeller, 10 dkg márványsajt (rokfort), 5 dkg vaj, 10 dkg körözött, 1 fõtt tojásfehérje, 3 dkg zselatin, só, 1-1 csokor metélõhagyma és petrezselyem.

  • Nutellás krémes

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 15 dkg Nutella, 5 dkg porcukor, kész réteslap.

  • Csirkemell süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 ek liszt, 2 púpozott ek zsemlemorzsa, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mk mandulaaroma.

  • Zöldséggel dúsított krumplifõzelék

    Hozzávalók:

    - 80 dkg burgonya
    - 1 zöldpaprika
    - 1 paradicsom
    - 1 fej hagyma
    - 1,5 dl tejföl
    - 2 evõkanál. liszt
    - 1 babérlevél
    - olaj
    - só

  • Aszalt sárgabarackos brownie

    Hozzávalók: 11,5 dkg fehércsokoládé, 7,5 dkg vaj vagy sütõmargarin, 10 dkg barna cukor, 2 tojás, 1/4 teáskanál vaníliaaroma, 8,5 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál só, 16 dkg aszalt sárgabarack, 2 dkg mandula, 2,5 dkg kókuszreszelék.

  • Tõkehalszeletek bazsalikomos fokhagyma-mártással

    Hozzávalók 4 adaghoz: 45 dkg tõkehalszelet, 2 kávéskanál olívaolaj, 2 kávéskanál frissen facsart citromlé, 5 dkg friss bazsalikom.

  • Almafõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg alma, 4 dkg liszt, 3 dkg cukor, 1 evõkanál ecet, kevés só, 1 dl tejfel vagy yoghurt.