2024.04.25. - Márk

Francia mákos

Hozzávalók a tésztához: 6 tojás, 35 dkg kristálycukor, 6 evõkanál víz, 25 dkg liszt, 10 dkg mák (egészben nem darálva!), 2 sütõpor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

2 laphoz: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1 evõkanál méz, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál szódabikarbóna, kevés tej.

Krém: 3 tojás sárgája, 2 vaníliás cukor, 15 dkg porcukor, 1/2 margarin, 2 vaníliás pudingpor, 7 dl tej.

Tetejére: 10 dkg dió, 1 kanál kristálycukor, 1 evõkanál margarin.

A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük. A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. Két lapot sütünk belõle. A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfõzünk. Ha kihûlt, a két krémet összekeverjük. Megtöltjük a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, a másik lap.

A krémbõl annyit hagyjunk, hogy a tetejét megkenjük. 10 dkg diót darabokra vágunk, 1 púpos evõkanál kristálycukrot, 1 evõkanál margarint összepirítunk, és a tetejére szórjuk. Csokit reszelünk rá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!