2024.04.19. - Emma

Tárkonyos bárányleves

Hozzávalók: 30 dkg báránycomb, 10 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg zöldborsó, 5 dkg gyökér, 5 dkg zellergumó, 5 dkg gomba, 1 db fehér paprika, 1 dl tejszín, 1 db citrom, 3 dkg liszt (+ 5 dkg a galuskához), só, bors, tárkony, tárkonyecet, citromlé ízlés szerint, 1 db tojás.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elsõként a darabolással kezdünk. A bárányhúst és a zöldségeket 0,5-1 cm-es kockákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Kevéske olajat melegítünk, melyen a hagymát üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a megmosott bárányhúst és a zöldségeket.

Következik az ízesítés, fûszerezzük ízlés szerint,felöntjük vízzel, majd kevergetve puhára pároljuk. Mikor a hús már majdnem puha, a liszttel készített tejszínes habarással felöntjük, és felforraljuk a levest. Levesbetétként a tojásból és az 5 dkg lisztbõl készített apró galuskát adhatjuk. Citromlével, tárkonyecettel ízesítjük, forrón tálaljuk citromszeletekkel díszítve.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!