2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sült rizs rákkal

Hozzávalók: 2 tojás felverve, 1 közepes vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 25 dkg fõtt sonka, 2 ek mogyoró olaj, 25 dkg thai illatos rizs, 5 dkg zöldborsó, 2 ek szójaszósz, 25 dkg konyhakész koktélrák.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A felvert tojást megsózzuk, megborsozzuk. A sonkát 5mm-es hosszú csíkokra vágjuk. Az újhagymát keresztben felszeleteljük, a hagymát 8 gerezdre vágjuk. Elkészítjük vagy elõvesszük a párolt rizst.

1 ek olajat a wokban felmelegítünk, közben úgy mozgatjuk, hogy a wok oldala is alaposan olajos legyen. Amikor kissé füstöl, beleöntjük a tojást, és kissé oldalra fordítjuk a wokot. A sült tojást egy falapáttal a wok közepébe húzogatjuk. A rántottaszerû sült tojást áttöltjük egy tányérra.

A wokot egy papírtörölközõvel kitisztítjuk. A maradék olajat felmelegítjük, amikor kissé füstöl, a hagymát beletesszük és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a sonkát, 1 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a hideg rizst és a zöldborsót. 3 percig sütjük, állandó kevergetés közben. A végén hozzáadjuk a szójaszószt, az aprított újhagymát és a koktélrákokat. Elkeverjük 1-2 percig. Melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!