2024.04.24. - György

Kínai cukkinis tészta

Hozzávalók: 40 dkg kínai tészta, 2 ek apróra vágott fokhagyma, 1 ek apróra vágott gyömbér, 4 ek (szezám)olaj, 20 dkg sertéshús, 1 hagyma, 1 csomag újhagyma, 1 közepes cukkini, 5 ek szójaszósz, 2 tk cukor, 1 chili.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát fõzzük meg az elõírás szerint. A húst szeleteljük fel vékony csíkokra. A cukkinit vágjuk ketté, magházát szedjük ki, és a vágjuk apró kockákra. A hagymát vágjuk apróra, az újhagymát karikázzuk fel.

A fokhagymát és a gyömbért az olajon dinszteljük meg a wokban, majd adjuk hozzá a húst. Együtt pároljuk pár percig. Tegyük a wokba az apróra vágott hagymát, a szeletelt újhagymát és a cukkinit. Rövid pirítás után adjuk hozzá a szójaszószt, cukrot és kb. 1 dl vizet. Pároljuk alacsony tûzön pár percig.

A tésztát helyezzük tányérokra vagy tálakba, öntsünk rá a zöldséges szószból. Szeletelt (és kimagozott) chilivel dekorálva tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!