2024.04.24. - György

Rakott zöldbab pulykahússal

Hozzávalók: 40 dkg zöldbab, 30 dkg darált pulykamell, 20 dkg reszelt sajt, 6 ger fokhagyma, 3 ek liszt fûszerpaprika, só, bors, olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felmelegített olajon átfuttatjuk az finomra vágott fokhagymát a darált hússal. Sóval, borssal fûszerezzük, és lefedve megpároljuk. Egy tálban olajat forrósítunk, megdinszteljük rajta a fokhagymát, hozzátesszük a lisztet, feleresztjük vízzel, beleszórjuk a sajtot reszelve és a zöldbabot, majd összeforraljuk.

Egy tûzálló tálat olajjal megkenünk, halomban rárakjuk a babot, rászórom reszelt sajttal, rátesszük a darált húst, rászórom fûszerpaprikával, majd így folytatjuk míg a hozzávalók el nem fogynak. Tetejét rászórom reszelt sajttal, majd 180 fokos sütõben húsz-huszonöt perc alatt jól átsütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!