2024.04.24. - György

Pulykamell spenóttal

Hozzávalók: 80 dkg pulykamell, 30 dkg friss spenótlevél, só, 1 ek olaj, vegeta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A pulykamellet finoman kettévágom úgy, hogy szét lehessen hajtani. Kissé megveregetem, hogy egy nagy szeletet kapjak.

A spenótleveleket megmosom és egy evõkanálnyi vegetával ízesített 7 dl vízben 5 percig párolom. A pulykaszeletet megsózzuk, elterítem rajta a leszûrt, lecsepegtetett blansírozott parajleveleket, majd szorosan feltekerem. Néhányszor átkötöm konyhai zsineggel, majd egy kanálnyi olajjal megkenve és fél deci vizet aláöntve egy tûzálló edényben elõbb fedõ alatt, majd 15 perc után fedetlenül, többször locsolva megsütöm.

Lecsepegtetve hûlni hagyom, majd szépen szeletekre vágom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!