2024.04.19. - Emma

Meggyes lepény

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 tojás, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 80 dkg meggy + 10 dkg porcuki.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az megolvasztott vajat habosra keverem a cukor felével, majd egyesével beleöntöm a tojások sárgáját. A fehérjét a megmaradt cukorral habnak felverem, mikor már fényes a tojásos masszához forgatom.

A lisztet finoman belekeverem a masszába. Egy méretesebb, magas falú tepsit kibélelek sütõpapírral és hozzáadom a keveréket. Közben a meggyet megmosom, kimagozom és 10 dkg porcukorral megszóróm. A levébõl kinyomkodva leterítem a tésztára. kb.. 40 percig alacsony hõfokon tûpróbáig sütöm. én 150 fokon légkeverésen sütöttem.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!