rss
  • Meggyes lepény

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 tojás, 20 dkg vaj, 15 dkg cukor, 80 dkg meggy + 10 dkg porcuki.

    Az megolvasztott vajat habosra keverem a cukor felével, majd egyesével beleöntöm a tojások sárgáját. A fehérjét a megmaradt cukorral habnak felverem, mikor már fényes a tojásos masszához forgatom.

    A lisztet finoman belekeverem a masszába. Egy méretesebb, magas falú tepsit kibélelek sütõpapírral és hozzáadom a keveréket. Közben a meggyet megmosom, kimagozom és 10 dkg porcukorral megszóróm. A levébõl kinyomkodva leterítem a tésztára. kb.. 40 percig alacsony hõfokon tûpróbáig sütöm. én 150 fokon légkeverésen sütöttem.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Paszuly-leves

    Fél liter apró, tiszta fehér paszulyt tegyünk négy liter hideg vizbe fõni. Ebbõl 8 személynek elégséges készülhet. Ha a paszuly jól megfõtt készitsünk hozzá egy tojásnyi zsirban egy fakanál liszttel szép barna rántást; mikor jó forró a rántás, öntsünk bele egy pohár hideg vizet és ugy boritsuk a forró paszulyba.

  • Sertéscsülök vadas mártásban

    Hozzávalók: 1 kg füstölt csülök, 2 szál sárga-, és fehérrépa, 1 fej vöröshagyma, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 2 dl tejföl, 5 szem bors, 2 babérlevél, cukor, ecet, só.

  • Barna zománcmártás

    Hozzávalók: 4 dl barna mártás, 3 dl barna aszpik.

  • Habos almás-mákos lepény

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 12 dkg cukor, 4 tojás sárgája, 1-2 ek tejföl vagy pici tej, csipet só, 1/2 tasak sütõpor.

  • Fõtt füstölt csülök

    Hozzávalók: 1 db 1,20 kg-os csülök, 10 dkg vöröshagyma, 1 babérlevél, só, bors.

  • Házi gesztenyés tekercs

    Házi gesztenyés tekercsA kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítünk és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd felgöngyöljük.

  • Párolt káposzta

    Hozzávalók: 1 kis fej lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 1 kanál libazsír, só, cukor, kömény, kevés vörösbor, esetleg néhány szem gesztenye.

  • Olasz gombaleves

    Hozzávalók: fél kg vargányagomba, 1 l marhahúsleves, 1 csomó finomra vágott petrezselyemzöld, 6 mentalevél, 4 szelet fehérkenyér, olivaolaj, só és bors.

  • Mexikói bab darált hússal

    Hozzávalók: 30 dkg vörös bab, 3 fej hagyma, 2 evõkanál olaj, 40 dkg darált marha hús, 2 db kis csípõs paprika, 3 dl csirkeleves, (leveskockából) 1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom, 1 pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, fél kanál oregánó, fél kávéskanál kurkuma, fél kávéskanál chilipor, só.

  • Kínai tojásleves

    Hozzávalók: 8 dl húsleves, 10 dkg gomba, 5 dkg bambuszrügy, 5 dkg kígyóuborka, 3 tojás, 1 paradicsom, 1 kk. szezámolaj, egész bors, só.

  • Majonézes burgonyasaláta

    Hozzávalók: 2 kg burgonya, 4 fej nagyobb lilahagyma, 3 doboz tejföl, 3 nagy tubus majonéz, ecet, só, cukor, olaj.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 40 dkg borjúcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg erdei gomba, 20 dkg leveszöldség, 15 dkg hagyma, 3 dl tejföl, 2 ek liszt, 1 csomó kapor, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 csapott ek paprika, 1 csapott ek só, késhegynyi bors.

  • Trópusi gyümölcsös spagettifelfújt

    Hozzávalók: fél kg spgetti, 7,5 dl tej, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 nagy doboz trópusi gyümölcskonzerv, 2 csomag vaniliáscukor.

  • Smarties torta

    Hozzávalók: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 17,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, smarties cukor.

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Rakott padlizsán

    Rakott padlizsánMossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk 3-4 evőkanál olajat, lisztezzük be a padlizsánokat, és süssük meg forró olajban mindkét oldalon! Tegyük félre! Pirítsuk meg pár evőkanál olajon az apróra vágott hagymát és a darálthúst, szórjuk meg egy csapott evőkanál liszttel (nem kötelező), majd keverjük össze. Adjuk hozzá a meghámozott és darabokra vágott paradicsomot, sót és borsot, majd keverjük újból össze. Addig hagyjuk a gázon, amíg elpárolog a paradicsom által eresztett víz.

  • Almás áfonyalekvár

    Hozzávalók: fél kg áfonya, 60 dkg alma, 1 rúd kikapart vanilia, 1 kg zselécukor.

  • Görög narancssaláta

    Hozzávalók: 3 narancs, 3 alma, 10 dkg zeller, 3 ek majonéz, 1 citrom leve, só.

  • Citromos muffin

    Hozzávalók:

    2 citrom reszelt héja, 5 dkg sótlan pisztácia vagy darabolt mandula, 25 dkg liszt, 2 tk sütõpor, csipetnyi só, 2 tojás, 15 dkg barna cukor, 1/8 l tej, 1,5 dl joghurt, a forma kikenéséhez vaj

  • Babsterc (Bohnensterz)

    Hozzávalók: 200 g szárazbab, 400 g liszt, só, 200 g zsír.