rss
  • Tejszínes raguleves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 fõ részére, csirkeaprólék vagy 1/2 kg borjúhús vagy csirkeszárny, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 karalábé, 1 kisebb karfiol, 4 gomba, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg zöldbab, 1/2 kelkáposzta (szeletekre vágva), tárkony, citromlé, vaj, só, 1 l tejszín.

    loading...

    A vajon fehéredésig pároljuk a húst. Hozzá adjuk egyszerre a zöldségeket, sózzuk és kevés vízben hagyjuk puhulni.

    Amikor puha, rászórom bõven tárkonnyal, majd 1 citrom levét (ki hogy szereti, mi savanyúbban esszük) belecsavarunk és feleresztjük az 1 l tejszínnel.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cindarella

    Hozzávalók: 2cl kókuszszirup, 1cl grenadine, 8cl ananászlé, 8cl narancslé, 2cl tejszín.

  • Uborkaleves

    UborkalevesAz uborkát meghámozzuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágva turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a tisztított fokhagymát, a megmosott, lecsurgatott és összevágott kaprot, ráöntjük a joghurtot és a kovászos uborka levét. Addig keverjük, amíg sűrű, habos tömeg lesz belőle. Ezután a tejfölt belekeverjük. Az olajban piros-ropogósra sütjük a nagyon apróra vágott zsemlét és a levessel együtt (de külön) jól lehűtjük. Tálaláskor a csészékbe, mert leves tetejére tesszük a pirított zsemlét. Avokádóval ugyanígy készíthető, elég hozzá 1 nagy avokádó + a többi hozzávaló.

  • Virsli tojással

    Személyenként 1 pár virsli és 3 tojás, két EK olaj, só, paprika.

  • Brokkolis csirkemell

    Brokkolis csirkemellA megtisztított csirkemellet vékony csíkokra összevágjuk és a megforrósított olajra tesszük pirulni. Közben a darabokra szedett brokkolit körülbelül 30-35 percig pároljuk. Ha a csirkemell már majdnem teljesen átsült, ráöntjük a szója szószt és megszórjuk a zöldfűszeres ételízesítővel. (A fűszerkeverék elég sós ezért nem kell külön sózni az ételt, mert akkor már túl sós lesz.) Amikor jól összekevertük, egy kicsit még összepirítjuk (csak pár percig), majd hozzáadjuk a puhára párolt brokkolit és jó alaposan átkeverjük, és már tálalhatjuk is.

  • Bikini uborka

    Hozzávalók: Uborka, só, kapor, fokhagyma, kenyér.

  • Sajtos bundás kenyér

    Hozzávalók: 8 vékony szelet kenyér, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 4 vékony szelet sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál curry-por, ízlés szerint só;

  • Töltött sült alma

    Hozzávalók: 4 kisebb, savanykás alma, 4 dkg mazsola, 4 dkg mandulacsík, 1,5 ek méz, késhegynyi gyömbérpor, 5 dkg puha vaj.

  • Párizsis sajtsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sajt (ementáli), 20 dkg minõségi marhapárizsi, 1 csomó retek, 1 zöld kaliforniai paprika, 200 g zsírszegény joghurt, 3 ek majonéz, cukor, 2 vöröshagyma, 1 csokor metélõhagyma, só, fehér bors.

  • Szalonnás zöldbab

    Hozzávalók: 16 szelet sliced bacon, 60 dkg egészben hagyott zöldbab, Vegeta.

  • Baranyai zúzás-velõs kakas töke pörkölt

    Hozzávalók:

    (4 személyre): 80 dkg csirkezúza, 20 dkg sertés velõ, 20 dkg kakas töke, 6 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db sárga paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika ( ízlés szerint ), csipetnyi majoranna, kevés babérlevél, 1 dl vörösbor

  • Csirke karfiol

    A karfiolt kis rózsákra darabolva, vagy ha kalarábéval készítjük, azokat kocka, vagy tetszés szerinti darabokra vágva egy földarabolt csirkével együtt sósvízben puhára fõzünk.

  • Rántott tofu párolt zöldséggel

    Hozzávalók:

    fél csomag tofu, fûszersó, 1 tojás, zsemlemorzsa, teljes kiõrlésû tönkölyliszt, olaj a kisütéshez

  • Tojásrántotta túróval

    Hozzávalók: 20 dkg túró, 2 dl tejföl, 8 db tojás, metélõhagyma, só, 5 cl olaj.

  • Csíkos kocka

    Hozzávalók:

    - 3 tojás
    - 15 evõkanál cukor
    - 15 evõkanál liszt
    - 3 doboz tejföl
    - 3 mokkás kanál szódabikarbóna

    Krém:

    - 2 csomag vaníliás puding
    - 25 dkg margarin
    - 20 dkg porcukor
    - 1 citrom leve

    Máz:

    - 15 dkg keserû csoki
    - 1/2 dl tejszín

  • Pacalpörkölt 1.

    Hozzávalók: 60 dkg marhapacal, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, (vagy 3 evõkanál konzerv lecsó, esetleg mirelit zöldpaprika és paradicsom), 4 evõkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 2 szál zellerzöld, 2 evõkanál ecet, 1 teáskanál liszt, ízlés szerint só, kevés törött fekete bors.

  • Cappuccino szelet

    Hozzávalók: Tészta: 6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral, 6 evokanál melegvízzel, 18,7 dkg liszttel, másfél evokanál kakaóval, fél csomag sütoporral összekeverjük.

  • Kaliforniai rizssaláta

    A rizst fõzd meg. A csirkét vágd csíkokra, sózd és az olaj felén pirítsd fehérre, majd szórd meg bazsalikommal és félujjnyi vizet aláöntve párold meg. A paprikát vágd csíkokra, a hagymát pedig szeleteld vékonyra.

  • Burgonya saláta másképpen

    A megfõtt tojássárgáját szitán áttörünk, megsózunk s 3-4 kanál olajjal simára keverünk, Kis porcukrot teszünk bele és ecettel hígítjuk.

  • Tárkonyos csirkeraguleves

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 1 kanálnyi kacsazsír, ½ kg gyorsfagyasztott sárgarépa-borsó keverék, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csipetnyi só, 3 dl fõzõtejszín, 1 citrom leve, 3 közepes krumpli, 1 kiskanál szárított tárkony, kevés õrölt bors.

  • Töltött cukkini

    Töltött cukkiniA cukkinit megmossuk, félbe vágjuk, és a belsejét kivájjuk úgy, hogy max. 2 cm vastagságú legyen. A hagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk, hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk, majd kevergetve max. 10 percet sütögetjük. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük az apróra vágott paradicsomot, és paprikát valamint elkeverünk benne egy nyers tojást. A félbevágott cukkiniket egy tepsibe helyezzük, megtöltjük a húsos keverékkel, majd betoljuk a kb. 180 fokos sütőbe. Ha majdnem megpuhult a cukkini, reszeljünk, vagy vágjunk rá sajtot.

loading...