2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Perzsa joghurtleves

Hozzávalók: 6 dl joghurt, 2 evõkanál tejföl, 2 dl víz, 4 kicsi uborka, 1 evõkanál fimomra vágott kapor, 5 dkg héjatlan mandula, 5 dkg mazsola, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Két uborkát meghámozunk és kisebb darabokra vágunk. A durvára vágott mandula felével, ízlés szerinti sóval, a tejföllel és 1 dl vízzel sûrû, pépes masszává turmixoljuk. Felöntjük joghurttal és a maradék vízzel, beleszórjuk a kaprot, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát.

Lefedjük, és hûtõszekrényben 1 napig pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek. Másnap levescsészékben elosztjuk a maradék héjas, megmosott és kis kockákra vágott uborkát, végül ráöntjük a jégbe hûtött levest, amit elõzõleg jól felkeveraünk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!