2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Paradicsomos marha

Hozzávalók: 80 dkg Marhahús - bélszín, 1/2 pohár extra szûz olíva olaj, 2-3 csipet bors (õrölt), 10 dkg koktélparadicsom, 10 dkg rucola (friss), 2-3 csipet só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hús vegyük ki a hûtõbõl kb. egy órával a sütés elõtt, hogy a hús szoba-hõmérsékletû legyen a sütés kezdetekor. Vegyünk elõ egy öntöttvas serpenyõt és hevítsük fel, majd tegyünk bele egy kevés durva sót és tegyük bele a húst. A húst 5 percig süssük mindkét oldalán. A sütésnél a hús vastagságát is vegyük figyelembe. Ha a hús vastagabb, akkor süssük tovább néhány percig.

A legjobb eredmény az, ha a hús egy kicsit piros, de nem túlságosan égett. A hús megfordításakor, ne szúrjunk bele villát, hanem fakanállal vagy lapáttal fordítsuk meg, hogy a húslé ne folyjon ki.

Ezután egy megfelelõ tányéron alakítsunk ki rucolaágyat, és tegyük rá a negyedbe vágott paradicsomokat. A húst néhány pillanatig pihentessük, majd határozott mozdulattokkal szeleteljük fel, kb. két centis szeletekre. Ezután a szeleteket helyezzük a rucolaágyra és adjunk hozzá sót, borsot ill. olíva olajat.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!