2024.04.23. - Béla

Fahéjas csiga

A tészta hozzávalói: 1 csésze tej, 110 gr vaj, 1 vanília, 7 csésze liszt, 25 gr élesztõ, 4 tojás, reszelt citromhéj, 1 kiskanál só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Töltelék hozzávalói: 110 gr vaj, 200 gr cukor, 100 gr mazsola, 2 kanál fahéj.

Egy edényben fölmelegítjük a tejet, vajat és a vanilás cukrot, sót. Csak addig melegítjük míg a vaj elolvad. A liszt felét egy tálba tesszük és hozzáadjuk az élesztõt, beleöntjük a tejet és robot géppel simára keverjük.

Apránként adagoljuk hozzá a maradék lisztet míg egy míg nem ragad már a készhez a massza. 1-2 órát hagyjuk kelni a massza kétszeresére kell nõjön.
Kivesszük a lálból a tésztát és pihenni hagyjuk.

Töltelék elkészítése:

A vajat a fahéjal és a cukoral elkeverjük. A tésztát 1-2 cm vastagra nyújtjuk és megkenjük a fahéjas vajjal, rászórjuk a langyos vízben áztatott mazsolákat. A tésztát feltekerjük és kb 2-3 cm vastagságú darabokra vágjuk, 10 percet pihenni hagyjuk a tepsiben, majd kb 30 perc allat készre sütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!