Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Egy edényben fölmelegítjük a tejet, vajat és a vanilás cukrot, sót. Csak addig melegítjük míg a vaj elolvad. A liszt felét egy tálba tesszük és hozzáadjuk az élesztõt, beleöntjük a tejet és robot géppel simára keverjük.
Apránként adagoljuk hozzá a maradék lisztet míg egy míg nem ragad már a készhez a massza. 1-2 órát hagyjuk kelni a massza kétszeresére kell nõjön.
Kivesszük a lálból a tésztát és pihenni hagyjuk.
Töltelék elkészítése:
A vajat a fahéjal és a cukoral elkeverjük. A tésztát 1-2 cm vastagra nyújtjuk és megkenjük a fahéjas vajjal, rászórjuk a langyos vízben áztatott mazsolákat. A tésztát feltekerjük és kb 2-3 cm vastagságú darabokra vágjuk, 10 percet pihenni hagyjuk a tepsiben, majd kb 30 perc allat készre sütjük.
Jó étvágyat!