rss
  • Nápolyi cipõcskék

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 600 g kenyértészta, só, 200 g túró, 100 g parmezánsajt, 100 g sonka, 1 tojás, 100 g mozarella.

    A túrót a tojással, kevés sóval, a parmezánnal, illetve a kockákba vágott mozarellával és sonkával összekeverjük. A kenyértésztát kinyújtjuk és 4 darabba vágjuk, mindegyikre teszünk egy keveset az elkészített sajtos masszából, majd mindegyik kis kockát átlósan összeillesztjük. Sütõben, kicsit olajozott tepsibe elhelyezzük a cipõcskéket és 30 percig sütjük, majd melegen tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Kókuszos háromszögek, ananászdarabokkal

    Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 6-8 dkg liszt, -3 dkg étkezési keményítõ, 8 dkg kókuszreszelék, 1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefõtt, 10 dkg narancslekvár, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 20 dkg krémtúró, kb. 6 evõkanál kókuszlikõr (elhagyható), 2 evõkanál citromlé, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín;

    Díszítéshez: ananász, kókuszpehely;

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

  • Tavaszi gombaleves

    Hozzávalók:

    - 1 fej kelkáposzta
    - 10 dkg gomba
    - 1 db karalábé
    - 1 nagyobb szál sárgarépa
    - 1 evőkanál vaj
    - 1 kg csont
    - só
    - 1 mokkáskanál Piros Arany
    - 2 zsemle
    - 4 dkg vaj

  • Juhász zsemle

    Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 db zsemle, 2 db egész tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, ízlés szerint só és törött fehér bors, kevés liszt a bundázáshoz.

  • Firenzei csavart

    Hozzávalók: 35 dkg orsó tészta só, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olívaolaj, 25 dkg konzerv tonhal, 5-6 dkg kapribogyó, 1 mokkáskanál õrölt bors, fél csomó petrezselyem, 4-5 konzerv szardíniahalacska.

  • Almakrém leves

    Egyszerû, finom, egészséges!

    Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk. A gyümölcsöt szeletekre vágjuk és cukorral 7 dl vízben megfõzzük. A lisztbõl és a vajból világos rántást készítünk.

    Ezt felengedve tejjel elkeverjük, lével együtt hozzáadjuk a megfõtt almát, megsózzuk, reszelt citromhéjjal ízesítjük és 10 percig továbbfõzzük. Ezután az egészet szitán áttörjük, tejszínnel elkevert tojás sárgájával simára keverjük. Citromlével ízesítve tálaljuk.

  • Parasztos báránysültek nyárson

    Hozzávalók: 6 szelet bárányborda, 6 db virsli, 6 db bárányvese, 6 db gomba, 3 kisebb paradicsom, 1 dl olaj, só, bors, 1 citrom;

  • Párizsi kosárka

    Hozzávalók: fejenként 2-3 tojás, annyi szelet párizsi, ahány tojás, olaj, só.

  • Budai burgonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg fõtt burgonya, 1 savanykás alma, 10-15 szem szilvabefõtt, 10 dkg reszelt rokfort, 4 ek. olaj, 3 ek. almaecet, 4 dl kefir, só, cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldhagymaszár, késhegyni tört szegfûszeg.

  • Száraz borsó fõzelék

    Hozzávalók:

    - 40 dkg (zöld vagy sárga) száraz borsó
    - 1 kis fej hagyma
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 10 dkg füstölt kolbász
    - 4 evõkanál olaj
    - 2 evõkanál liszt

  • Kínai cukkinis tészta

    Hozzávalók: 40 dkg kínai tészta, 2 ek apróra vágott fokhagyma, 1 ek apróra vágott gyömbér, 4 ek (szezám)olaj, 20 dkg sertéshús, 1 hagyma, 1 csomag újhagyma, 1 közepes cukkini, 5 ek szójaszósz, 2 tk cukor, 1 chili.

  • Gesztenyekrémleves

    GesztenyekrémlevesA mazsolát beáztatjuk egy kevés rumba. A pudingporból és a tejből híg pudingot főzünk a cukorral együtt. A gesztenyepürét villával összetörjük, és ha a puding elkészült hozzákeverjük, és még 1-2 percig főzzük. Ha megfőtt akkor az egészet botmixerrel összeturmixoljuk és a tetejére szórjuk a mazsolát. Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 8 dl tej, 3 ek cukor, egy csomag főzős vanília ízű pudingpor, 10 dkg mazsola, rum. Ez egy igazán különleges és ízletes leves, gyorsan, könnyen elkészíthető és a gyerekek is imádják!

  • Gratinírozott hagymaleves

    A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a szeletelt hagymát, és lassan aranysárgára pirítjuk.

  • Dunai halászlé

    Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házipaprika, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta.

  • Kagyló-krémleves

    Hozzávalók: 1 doboz bármilyen konzerv kagyló, 6 dl fehér hal alaplé (leírása e recept elõtt), 1 nagy sárgarépa, 1 kis szál póréhagyma, 4 evõkanál olaj, 1 dl tejszín, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evõkanál liszt, 1 dl száraz fehérbor, 1 dl sherry (Héliosz), késhegynyi fehér bors, 3 gerezd fokhagyma, só (ízlés szerint).

  • Tejes pite barackízzel

    Hozzávalók: 1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat).

  • Apró kakaós csigák

    Apró kakaós csigákA leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk, majd vékony téglalapokat nyújtunk. Egy szilikon ecsettel megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a kakaó és cukor keverékével. Bejglihez hasonlatos módon, hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, és vajas késsel kb. két cm széles darabokat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket kis ráhagyással, egy kevéske olvasztott vajjal lekenjük a tetejüket, és 180 fokos sütőben, légkeverésen 12-15 perc alatt készre sütjük. Érdemes gyakran ránézni sütés közben, mert ha túlsül, akkor nagyon kiszáradt lesz.

  • Zöldséges rizsfelfújt

    Hozzávalók: 15 dkg rizs, 20 dkg ementáli sajt, 25 dkg brokkoli, 1 db sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 kis zeller, 10 dkg zöldborsó, 4 dl zöldségleves (kockából), só, pirospaprika, 3 ek. Margarin.

  • Sertésragu

    SertésraguA száraz csicseriborsót 24 órán át áztatjuk, majd kb. egy órán át előfőzzük, vagy vegyünk egy üveg előfőzött csicseriborsót. A hagymát felaprítjuk, megdinszteljük a 3 ek olajon. A sertéslapockát kockára vágjuk, és fehéredésig pirítjuk a hagymás olajon. Majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a széttört aszalt limeokat, a borsot, és felöntjük a ciderrel. Hagyjuk 3-4 percig párolódni, majd felöntjük a paradicsommal, vízzel. Sózzuk, és fedő alatt elkezdjük főzni. Kb. 30 perc elteltével hozzáadjuk az előfőzött csicseriborsót, majd az egész ragut puhára főzzük fedő alatt.

  • Pirított kifli fokhagymamártással

    Hozzávalók: 3-4 gerezd fokhagyma, majonéz, tejföl, só, bors.