2024.04.24. - György

Tojásos vegyes saláta

Hozzávalók: 5 tojás, 1 kis fej saláta, 1 fej lilahagyma, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 csokor snidling), 1 savanykás alma, 1 csokor hónapos retek (vagy 1 kisebb fekete retek), 2 dl kefír, 1 evõkanál olaj, 1 púpozott teáskanál mustár, 1-1 késhegynyi currypor és törött fehér bors,
ízlés szerint kevés porcukor, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Megmossuk és hideg vízbe tesszük a tojásokat. A vízbe csapott evõkanál sót szórunk, így a fõtt tojás könnyen hámozható. 10 percig fõzzük, hideg vízzel lehûtjük és meghámozzuk. A megtisztított és finomra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt), valamint a hajszálvékonyra karikázott lilahagymát megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk. A retket csíkokra reszeljük, a fõtt tojást kis kockákra vágjuk.

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk és összetépkedjük. A mártáshoz mély tálban simára keverjük a kefírt, a mustárt, a borsot, a curryt, kevés sót és a cukrot. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, héjastól apró kockákra vágva azonnal a mártásba keverjük. Ezután az összes feldarabolt nyersanyagot beleforgatjuk, óvatosan összekeverjük, befedjük. 1-2 órára hûtõszekrénybe tesszük. Elõételnek vagy köretnek tálalhatjuk, de pirított kenyérszeletkékkel vacsorára is jó.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!