rss
  • Grillezett hal sajtos spárgával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 1 kg spárga, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só, olaj, 1 citrom, 1 dl tej.

    loading...

    A halszeleteket tejes vízben áztatjuk. Enyhén sózzuk, és pár csepp citromlevet csepegtetünk rá. A megtisztított spárgát egyforma darabokra vágjuk, megfõzzük és leszûrjük. Kivajazott tûzálló tálra lerakjuk. A tejföllel elkeverjük a tojássárgáját, pici sóval ízesítjük, és a spárgára öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk, és elõmelegített sütõben kb. 1 óra alatt rápirítjuk. A leitatott halszeleteket olajjal megkent forró grillre rakjuk és mindkét oldalát kb. 6-7 percig grillezzük. A forró spárgával együtt tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rumos csokis csiga

    Rumos csokis csigaAz élesztőt kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. Közben kimérjük a tésztához a többi hozzávalót és egy tálban jól eldolgozzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk és beleöntjük az élesztős tejet. A tésztát jól kidolgozzuk, felemeljük, liszttel megszórjuk az edényt, majd a tésztát visszatesszük, letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, jól összedolgozzuk a töltelékhez a cukrot és a margarint. Kicsit habosítjuk, hogy könnyen kenhető legyen. Belekeverjük a narancshéjat és a rumaromát - persze lehet eredeti jamaikai rummal is készíteni.

  • Gombás lecsó

    Hozzávalók: 75 dkg paprika, 25 dkg gomba, 2 nagy fej hagyma, 2 nagy paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál Vegeta és pirospaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, bors, só.

  • Hering bundában sütve

    Hozzávalók: 12-18 db hering (nagyságtól függõen), 10 dkg vaj, 1citrom, 10 dkg liszt, 1 pohár mustár.

  • Brokkolis virsli

    A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfõzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tûzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütõben pirosra sütjük.

  • Becsinált leves

    Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk.

  • Diós torta

    Hozzávalók:

    - 12,5 dkg liszt
    - 8 dkg cukor
    - 1 tojássárgája
    - 1 csipet só
    - 10 dkg hideg vaj
    - 1 tojás
    - fél dl tejszín
    - 3 evõkanál rum
    - 1 csipet fahéj
    - 10 dkg durvára vágott dió
    - liszt a kinyújtáshoz
    - vaj a formához

  • Gombás olasz galuska

    Összegyúrunk egy kiló fõtt. áttört burgonyát 30 deka liszttel, egy csapott mokkáskanálnyi sóval, egy nyers tojással, meg egy diónyi margarinnal, és ujjnyi vastag rudakat sodrunk belõle. Egy centis darabokra vágjuk, és a kis tömzsi hengereket a homorúra fektetett villa fokain végigpörgetjük, amitõl kagyló formájúra válnak.

  • Banana Rum Frappe

    Shakerben összerázzuk, jéggel töltött koktélospohárban szûrjük.

  • Almás-túrós muffin

    Hozzávalók: 2 alma, 38 dkg liszt, 3 teáskanál sütõpor, ½ teáskanál szódabikarbóna, 18 dkg vaj, 18 dkg cukor, 3 tojás, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg túró, 10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma), 0,5 dl almapálinka.

  • Boros mártás

    Hozzávalók:

    - 1 kis fej hagyma
    - 1 dl fehérbor
    - 1 dl vörösbor
    - 1 dl húsleves
    - 2 evõkanál vaj
    - 3 evõkanál sûrített paradicsompüré
    - 2 gerezd fokhagyma
    - õrölt fehérbors
    - só

  • Milánói minestrone

    Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 zeller, 1 nagyobb burgonya, 15 dkg szárazbab, 15 dkg kelkáposzta, 1 fej vörös­hagyma, 2 cikk fokhagyma, 50 dkg érett paradicsom, 10 dkg rizs, 3 evõkanál olívaolaj, só, bors, 3 evõkanál parmezán sajt reszelve), 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 marék friss bazsalikomlevél, 1 csokor petrezselyem zöldje.

  • Mexikói csirkesaláta

    Hozzávalók: 25 dkg fõtt csirkehús, 2 pirospaprika, 150 ml tejföl, 50 ml majonéz, 15 dkg konzervkukorica, 1 tasak gyors rizs, 1/2 kávéskanál õrölt chili, só, bors.

  • Sajtos-kapros galuska

    Hozzávalók: 10 dkg parmezán (jellegû) sajt, 2 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 1 csapott evõkanál sütõpor, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1-1,5 dl tej, 1 evõkanál tejföl, 1 evõkanál burgonyapehely, 1 csokor friss (vagy 1 teáskanál szárított) kapor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csapott teáskanál só;

  • Citromos túrókrém

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 citrom héja és leve, édesítõ, 1 tojás.

  • Turós lepény

    Egy kiló lisztet tegyünk deszkára, azután fél kilónyi zsírt dörzsöljünk el a liszttel; tegyünk a lisztbe három egész tojást és egy fél kávéskanál sót; ha kissé kemény lenne a tészta, annyi tejfelt is tehetünk belé, hogy összegyúrás után könnyen el lehessen a deszkán nyújtani; még pedig igen vékonyra nyújtsuk; egy jó késfoknyinál vastagabb ne legyen.

  • Szilvás sütemény

    Hozzávalók:

    - 14 dkg liszt
    - fél cs. sütõpor
    - 14 dkg puha vaj
    - 10 dkg cukor
    - 2 egész tojás
    - 1 tojássárgája
    - 2 ek. narancslé
    - 20 dkg szilva

    Tetetejére:

    - citromlé
    - barnacukor

  • Körözöttel töltött zöldpaprika

    Hozzávalók: 4 db húsos zöldpaprika, 20 dkg juhtúró, 10 dkg vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evõkanál mus­tár, 1 evõkanál õrölt pirospaprika, só, õrölt bors, kömény­mag, 1 gerezd fokhagyma, 2-3-evõkanál sör. A tálaláshoz: 1 doboz ringli.

  • Gyümölcskenyér

    Összegyúrunk 50 deka 4,60-as (finomliszt) lisztet 20 deka zsiradékkal, másfél deka. kevés tejen megfuttatott élesztõvel, 2 tojással, csipet sóval és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. hét cipóba osztjuk és egy-két óráig pihentetjük.

  • Túrós-meggyes sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg sütőmargarin
    - 1 db tojás
    - csipet sütőpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    - 25 dkg magozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evőkanál cukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 25 dkg túró

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 5 dl meggylé vagy víz

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

loading...