rss
  • Natúr szûzérmék tejszínes spárgával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg sertés szûzpecsenye, 60 dkg spárga, 6 dkg vaj, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 csapott ek. étkezési kukoricakeményítõ vagy valamilyen liszt, só, õrölt fehérbors, 1 csokor kapor, 1 citrom.

    A szûzpecsenyét 3-3 kis szeletre felvágjuk, enyhén kiklopfoljuk, besózzuk. A megtisztított spárgát kb. 10 cm-es darabokra vágjuk. A vaj felében a spárgát megpároljuk. A kaprot finomra vágjuk. A keményítõt a tejszínnel, majd a tejjel simára keverjük. Ráöntjük a spárgára a kaporral, citrommal, borssal ízesítjük, keverjük, hogy a mártás ne ragadjon le. A többi vajban megsütjük a szûzérméket. Párolt barna rizzsel tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojásos kukorica leves

    Hozzávalók: 1 doboz (250 g) kukoricakonzerv, 1 l csontleves vagy erõleves (kockából a legegyszerûbb), 1 körömnyi gyömbér, 1 csipet zellersó, só, 1 mokkáskanál fehér bors, 1 ek. saké (rizspálinka) vagy semleges fehér pálinka (pl. vodka), 2 dkg kukorica- vagy rizsliszt, 2 egész tojás, petrezselyem.

  • Sós gesztenyekrokett

    Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza (nem baj, ha édesített), 1 db egész tojás, 1 erõleveskocka, másfél dl víz, 10 dkg gomba, 2-3 evõkanál finomliszt kevés zsemlemorzsa, mokkáskanálnyi törött bors.

  • Pácolt karaj

    Hozzávalók: 1 kg sertékaraj vagy comb, 5. 6 gerezd fokhagyma, zsír; a pácléhez: ecet, só,
    cukor, 5-6 egész bors, babérlevél, 2 gerezd fokhagyma.

  • Kelbimbós frankfurti leves

    Kelbimbós frankfurti levesA finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk, majd hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a felkockázott burgonyát és a felkarikázott répát. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majoránnával és a finomra vágott petrezselyemmel, majd felengedjük vízzel. Mikor a burgonya félig megfőtt, hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, illetve az egész kelbimbót.Az olaj másik feléből rántást készítünk, ebbe bele is piríthatunk egy kevés petrezselymet, tejföllel, illetve tejszínnel simára keverjük, ezzel sűrítjük be a forrásban lévő levest. A végén a megpirított virslikarikákat a tetejére szórjuk.

  • Ananászos hal

    Hozzávalók: 50-60 dkg-os hal (süllõ, csuka keszeg), 1 doboz ananászkonzerv, 2 db újhagyma, 2 db paradicsom, 1 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, 2 evõkanál szójamártás, 1 kávéskanál méz, csipetnyi õrölt bors és só.

  • Tepsis rakott karfiol

    Tepsis rakott karfiolA rizst ételízesítős, olajos vízben majdnem puhára főzzük, leszűrjük, lecsöpögtetjük. A karfiolt szintén ételízesítős vízben megfőzzük, leszűrjük. A hurkát, ha fagyasztott, forró sütőben kiolvasztjuk. A felkockázott hagymát megfonnyasztjuk sóval az olajon, hozzárakjuk a fokhagymát. Ehhez rakom a májas hurkát, és néhány percig együtt pároljuk, majd hozzáadjuk a lereszelt vagy ledarált párizsit. Csemege pirospaprikát adunk hozzá. Ezt az egyveleget összekeverjük a rizzsel. Vékonyan kizsírozunk egy megfelelő nagyságú tepsit, és beleöntjük a rizses masszát.

  • Gombával töltött paprika

    Hozzávalók: 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg gomba, 20 dkg rizs, 15 dkg paradicsompüré, 1 kanál zsír, 1 tojás, 1 fej hagyma, só, 1 kanál cukor, törött bors.

  • A szegedi paprikáshal

    Ezt akármilyen fajta halból lehet készíteni, de legjobb kecsegébôl, harcsából vagy süllôbôl, mert ezeknek alig van csontjuk. Egy kiló halat gondosan tisztítsunk meg, kívül késsel megtisztítván, a belét szedjük ki, és daraboljuk fel, azután sózzuk meg, s egy lábasba tegyünk egytojásnyi zsírt.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Papagáj süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 35 dkg porcukor
    - 4 db tojás
    - 25 dkg margarin
    - 25 dkg liszt
    - csipet só
    - 1 kávéskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl tejföl
    - 1 csomag csokoládés pudingpor
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 1 csomag puncs ízû pudingpor
    - margarin és liszt a forma kikenéséhez

    A mázhoz:

    - 10 dkg tortabevonó csokoládé
    - 1 evõkanál étolaj

    A díszítéshez:

    - színes dekor cukor

  • Kókusztejes briós

    Hozzávalók:

    115 ml kókusztej 115 ml tej 1 tojás 1 tk. vaníliaaroma 450 g liszt 25 g kókuszreszelék 1/2 tk. só 50 g cukor 40 g vaj 1 tk. sz. élesztõ (2 dkg friss)

  • Kelkáposzta-fõzelék

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej kelkáposzta, 1 evõkanál vaj, 1 db zöldségleves-kocka, 5 db aszalt sárgabarack, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál tejföl.

  • Nándy lecsója

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 2 fej hagyma, 1 kg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk majoranna, só.

  • Smarties torta

    Hozzávalók: 10 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, 2 tojás, 17,5 dkg cukor, 7,5 dkg liszt, smarties cukor.

  • Agyagban sült csirke

    Hozzávalók 4 személyre: egy 1,5 kg-os csirke, 1 dl olívaolaj, õrölt gyömbér, só, bors, 1 ek. chilikrém, fehérbor, 3 kg agyag.

  • Szezámmagos vaj

    Hozzávalók: 3 ek olaj, 3 ek szezámmag mozsárban enyhén összetörve, 12,5 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Bacskai almáslepény

    Két deka élesztöt kevés édes-langyos tejben megfuttatunk, majd összegyúrjuk 30 deka liszttel, 14 deka vajjal vagy margarinnal, 4 tojas sárgájával, egy evökanál cukorral es csipet sóval. Alaposan kidolgozzuk, kinyújtjuk és tepsibe terítve kelni hagyjuk.

  • Padlizsános spagetti

    Hozzávalók: 2 db. padlizsán (közepes méretûek), 1 közepes fej hagyma, só, bors, szerecsendió, tejföl, francia (Dijoni) mustár, fél csokor zöld kapor, spagetti.

  • Aszalt sárgabarackos brownie

    Hozzávalók: 11,5 dkg fehércsokoládé, 7,5 dkg vaj vagy sütõmargarin, 10 dkg barna cukor, 2 tojás, 1/4 teáskanál vaníliaaroma, 8,5 dkg liszt, 1/2 teáskanál sütõpor, 1/4 teáskanál só, 16 dkg aszalt sárgabarack, 2 dkg mandula, 2,5 dkg kókuszreszelék.

  • Töltött csirke

    Hozzávalók: 1 közepes nagyságú, kikóserított csirke, 2 vízben áztatott zsemle, 1 tojás l kanál libazsír, 20 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem, só, bors.