2024.04.19. - Emma

Málnás ribizkés lepény

Hozzávalók 4 fõre: 20 dkg liszt, 20 dkg margarin, 4 tojás, 3-4 marék málna és ribizli vegyesen, 20 dkg cukor, 1 cs. sütõpor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A margarint a cukor felével habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is. A tojásfehérjét a cukor második felével kemény habbá verjük, a margarinos keverékhez adjuk, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze, elkeverjük.

A sütõporos lisztet is elkeverjük a tésztával. Sütõpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük. A tetejét megszórjuk a lecsöpögtetett gyümölcsökkel, majd meghintjük kristálycukorral.

Elõmelegített sütõben, mérsékelt tûzön addig sütjük, míg a cukor megpirul a tetején. Pár percig szikkadni hagyjuk, ezután felszeleteljük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!