rss
adó 1 százalék gyermekvédelem támogatása adóbevalláskor
  • Fokhagymás rizs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.

    A fokhagymaszárból kis káróformákat vágok, a felhevített olajban megfuttatom, amjd félreteszem. A tisztított fokhagymát átnyomom, majd egy percre beleforgatom a felhevített olajba. Utána elkeverem a meleg párolt rizzsel. Tálaláskor a tetejére szórom a zöld fokhagymaszárból készült káróformákat.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Mandulás barackfelfújt

    Hozzávalók: 20 dkg sárgabaracklekvár, 18 dkg kristálycukor, 10 dkg tisztított, héj nélküli mandula, 2 egész tojás + 5 tojásfehérje, 2 dkg vaj, csipetnyi só.

  • Amaretti

    Amaretti: 25 dkg mandula, 5 dkg keserû mandula, 30 dkg cukor, 3 tojásfehérje, valamint porcukor a megszóráshoz.

  • Rusztikus kenyér

    Hozzávalók: 8 szelet pan carré (szeletelt kenyér), 8 vékony szelet sajt, 1 hagyma, 50 g margarin mustár, olaj, paprika, vaj.

  • Stíriai metélt

    Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 22 dkg liszt, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 8 dkg vaj, 12 dkg cukor, 3 dkg zsemlemorzsa, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, só.

  • Angeles Mist

    A shakerbe tört jégre 1 rész ananászlevet, 1 rész tejszínt és egy fél narancs levét töltjük.

  • Gyulai füstölt hátsó sonka

    Fiatal sertés hátsó combjait szép kerekre kivágva 1-2 napig hûlni hagyjuk. 5 kg sót elkeverve 1 dkg salétromsóval, a sonkákat jól bedörzsöljük, majd szorosan egymásra téve, újra bedörzsöljük sóval. Így tartjuk 14-16 napig (ha nagyok, 20-25 napig).

  • Francia rakott burgonya

    Hozzávalók: 3 kg burgonya, 15 tojás, 1 liter tejföl, 25 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, só, szerecsendió, fehérbors.

  • Padlizsánsaláta

    Hozzávalók:

    - 4 padlizsán
    - só
    - 25 dkg paradicsom
    - 2 újhagyma
    - 2-3 szál friss bazsalikom

    A szószhoz:

    - 1 kis darab friss gyömbér
    - 1 gerezd fokhagyma
    - 2-3 evõkanál balzsamecet
    - 2 evõkanál olíva- vagy szezámolaj
    - 2 evõkanál szójaszósz
    - só
    - bors
    - cayenne-bors

  • Nyári paradicsomos bableves

    Hozzávalók: 1 csésze friss fejtett bab, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 kis karalábé, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 paradicsom, 1 (kis) doboz sûrített paradicsom, 2 húsleveskocka, 1 marék apró tészta, babérlevél, kakukkfû, petrezselyem, bors, só, olaj.

  • Csirkemáj naranccsal

    Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 1 közepes nagyságú narancs, 5 dkg vaj, 1 mokkáskanál majoránna és borsmenta, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Dióbundában sült ponty

    Hozzávalók: 8 vékony szelet pontyfilé, 1 nagy tojás, 5 dkg liszt, 12 dkg dióbél, 10 vaj, só.

  • Szalonnás burgonyafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya vagy újburgonya, I S dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, I húsleveskocka, só, õrölt bors.

  • Lángos 1

    Hozzávalók: fél kg liszt, 1 cs élesztõpor, 1 csapott tk só, 4 dl langyos víz, 1,5 - 2 liter napraforgóolaj a kisütéshez.

  • Lencse fõzelék

    1/2 liter lencsét kiválogatunk, jól megmosunk, úgy mint a babot föltesszük, de a lencsének jóval kevesebb idõ kell a fõzéshez mint a babnak.

  • Rizses paradicsomleves

    Rizses paradicsomlevesA rizses paradicsomleveshez először 1 evőkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és hevítsük habzásig. Ezután vegyük le az edényt a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni, majd tovább kevergetve engedjük fel 1,4 liter paradicsomlével. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és 8 dkg mézet. Tegyünk bele fél diónyi vöröshagymát, és egy szál előzőleg megmosott zellerzöldet. 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. 6 dkg megmosott rizst is tegyünk bele. Ebben az esetben addig kell főzni, amíg a rizs megpuhul, és időnként keverjük meg, nehogy a rántás leégjen.

  • Tormás-diós céklafalatok

    Hozzávalók: fél literes üveg készen vásárolt céklasaláta, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál durvára vágott dióbél, 1 mokkáskanál só, csipet porcukor, 1 db egész tojás, 15-20 dkg finomliszt, 2 dl sör.

  • Rétesalma-birsalma dzsem

    Hozzávalók: rétesalma és birsalma tetszõleges mennyiségben, kilónként 30 dkg cukor,
    tartósítószer.

  • Bográcsgulyás fazékban

    Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, kis olaj, 1 fej vöröshagyma, kis só, köménymag, 3 szem közepes burgonya, 2 gerezd fokhagyma, Piros Arany, csipetketészta (10 liszt, 1 tojás, só).

  • Kukoricafõzelék

    Hozzávalók: 30 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evõkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, õrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).

  • Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

    Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, õrölt feketebors.