2024.04.20. - Tivadar

Krémeslepény

12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségû vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ismételt nyújtás és hajtogatás után kb. 10 percre hideg helyre tesszük. Pihentetés után még kétszer nyújtjuk és hajtjuk, közben mindig 10 percre hideg helyre téve. Legvégül közepes nagyságú sütõbádoglapon kinyújtjuk úgy, hogy azt teljesen befedje és késheggyel megszurkálva, forró sütõben szép sárgára sütjük.

Töltelék: 1 csomag Váncza-vanilinkrémport, 2 deka lisztet és 15 deka cukrot 1/2 liter hideg tejbe csomómentesen elkeverünk, azután állandó keverés mellett sûrûre fõzzük. Idõközben 2 tojás fehérjébõl 1 kanál porcukor hozzáadásával kemény habot verünk, melyet a tûzrõl levett forró krémhez azonnal könnyedén hozzákeverünk. A krémet még melegen az egyik vajas lapra egyenletesen felkenjük, és letakaratlanul hûlni hagyjuk. Mikor langyosra kihûlt, a másik lapot ráborítjuk, gyengéden rányomjuk tenyerünkkel és éles, lapos pengéjû késsel négyzetes darabokra vágjuk. Vanilin-szórócukorral bõségesen beszórjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!