2024.04.23. - Béla

Csülkös pörkölt

Hozzávalók: 2 db elsõ sertéscsülök, 50-60 dkg sertéslapocka, hagyma, só, bors, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 kg burgonya, 25 dkg kézi tarhonya.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húst kockára vágva hagyományos pörkölt alapra teszem fõni annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére ráteszem a negyedekre vágott paradicsomot és paprikát, apróra vágott fokhagymát. Sóval és borssal ízesítem, és hagyom fõni. Míg a hús fõ, a megtisztított burgonyát apró kockára vágom (kb. 1cm), a tarhonyát pedig kevés olajon világosbarnára pirítom.

Ha a hús már majdnem megfõtt, hozzáadom a burgonyát és a pirított tarhonyát. Ha szükséges, apránként vizet adok hozzá, míg minden puhára fõ. Vigyázat, ekkor már hamar leéghet az étel! A végeredménynek egy sûrü, lé-szaft nélküli szinte össze áló ételnek kell lennie.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!