Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A háromféle piskótalapot egyenként azonos nagyságú tepsiben megsütjük. A krémhez 4 dl tejet vaníliával és a cukor 2/3 részével felforraljuk. A maradék tejet külön edényben simára keverjük a liszttel, tojássárgákkal, a tojásfehérjékbõl pedig az egyharmadnyi cukorral kemény habot verünk.
A forrásban lévõ vaníliás tejbe állandó keverés mellett beleöntjük a tojásos tejet, felforraljuk, majd a tûzrõl levéve azonnal belekeverjük a cukros tojáshabot. Hagyjuk kihûlni. A rumos szörphöz a cukrot a vízzel felforraljuk, majd, ha langyosra hûlt, belekeverjük a rumot. A csokoládéöntethez a kakaót a tejjel simára keverjük, utána a cukrot és a tojássárgát is hozzáadjuk, majd állandóan kevergetve felforraljuk.
A tûzrõl levéve rummal ízesítjük. A tejszínbõl kemény habot verünk. Ezután az összes hozzávalót az asztalra tesszük és a következõ módon rakjuk össze: olyan mély tepsit (vagy tálat) készítünk elõ, amelybe a piskótalap egészben belefér (de legalább négyszer magasabb legyen, mint a piskóta). A tepsi aljára tesszük a sárga piskótát.
Meglocsoljuk a rumos cukorszörp egy részével és rákenjük a sárga krém egyharmadát. Meghintjük a dió és a mazsola felével, majd ráfektetjük a csokoládés piskótalapot. Ezt meglocsoljuk a szörppel, rákenjük a sárga krém második harmadát. Ismét meghintjük dióval és mazsolával, ezután ráborítjuk a diós piskótát. Rásimítjuk a maradék krémet és kakaóporral megszórjuk. Alufóliával letakarjuk és a hûtõszekrényben kihûtjük. (Három napig is eláll.)
Tálalás elõtt evõkanállal vagy fagylaltadagolóval desszertes tányérokra adagoljuk. Mindegyik adagra nagy kupac tejszínhabot nyomunk, amit leöntünk csokoládéöntettel. Pár szem gyümölccsel is lehet díszíteni.
Jó étvágyat!