Hozzávalók: 5 dkg szalonna felkockázva, l ek olaj, 40 dkg darált hús, 3 dkg szárított vargánya, 1 fej apróra vágott hagyma, 1 csomó apróra vágott petrezselyem, 1 ek bazsalikomszárítmány, 10 dkg csíkozott zeller, 1 reszelt sárgarépa, 1 dl száraz vörösbor, só, szerecsendió, bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A vargányát beáztatom, lecsöpögtetem és összevágom. Az olajon kisütöm a szalonnát, megpirítom rajta a húst, Takaréklángra rakva hozzáadom a hagymát, a gombát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a zellert és a sárgarépát, majd pár percig párolom.
Felöntöm a borral, sózom, borssal, szerecsendióval fûszerezem, majd fél órán át fedõ alatt párolom. Hagyom kihülni, majd mokkáskanállal betöltöm a canellonicsövekbe. A továbbiakban a szokásos módon járok el (kizsírozott forma, besamel, sajt stb.) 200 fokos sütõben 35 percig sütöm.
Jó étvágyat!