rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Túrós galuska

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A lisztbõl és tojásból kevés vízzel tésztát készítünk, sós vízbe szaggatva megfõzzük. A szalonnát apró kockára vágjuk és kipirítjuk, még forrón a leszûrt galuskát és a villával megtört túrót hozzáadjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Francia briós

    A fonott kalács tésztavezetése szerint készül. Begyúrás után egy edényben jég közé ágyazzuk. Kifagyás után lisztezett asztalon hengerlakúra sodorjuk és 12 darabra osztjuk, melybõl 20 db-ot meggömbölyítünk. Ezeket lisztezett kis formákba rakjuk és a közepét vízbemártott ujjunkkal benyomjuk.

  • Fokhagymás tengeri halfilé

    Hozzávalók:

    1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (filézett tõkehal), 2-3 dl tej, 2-3 evõkanál margarin (nem sós), 3 gerezd fokhagyma, kevés grill, vagy flecken fûszerkeverék, bors

  • Gofri

    GofriA tojásokat habosra keverjük a cukorral, az olvasztott vajjal, a tejföllel, majd belekeverjük a lisztet. A csokit aprócska darabokra vágjuk, esetleg durvára reszeljük és a masszához adjuk. A gofrisütőt enyhén kivajazzuk, felforrósítjuk, majd 2 bő evőkanalálnyit teszünk bele a masszából, és sütjük. A tetejére lekvárt, reszelt csokit, vaníliakrémet, porcukrot, stb. teszünk, ha szeretjük. De magában is tökéletesen finom. Ha más ízűt szeretnék, csoki helyett más alapanyagot is rakhatunk a tésztába, ízlés szerint.

  • Zöldséges spagetti fetával

    Hozzávalók: 40 dkg spagetti, 2 piros paprika, 20 dkg kiszemû paradicsom, 1 hagyma, 10 dkg feta sajt, só, frissen õrölt bors, 1 pohár száraz fehérbor, 2 teáskanál ételízesítõ, 2 evõkanál vaj, 5 dkg fekete olajbogyó, bazsalikomlevelek a díszítéshez.

  • Vaniliashake

    Hozzávalók: 4 gombóc vaniliafagylalt, 2 dl tej, 2 ek cukor.

  • Tésztás, gombás padlizsán

    Hozzávalók: egy közepes méretû padlizsán, csavaros, tojás nélküli száraztészta (teljes kiõrlésû biolisztbõl készült), gomba (csiperke), tejföl (elhagyható), petrezselyem, hagyma, só, olaj, zöldségkeverék (vagy Vegeta).

  • Szõlõs ponty

    Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, 40 dkg szõlõ, 2 dl száraz fehérbor, 3 dkg Liga vaj, 1 evõkanál rizsliszt, só, 4-5 szem bors, 1 babérlevél, 2 szegfûszeg, körömnyi fahéj, egy darabka citromhéj.

  • Magyaros rakott csirke

    Hozzávalók:

    margarin, burgonya, csikemell filé, hagyma, paprika, paradicsom, karfiol, vagy brokkoli, só, bors, tejföl, tojás, víz.

  • Narancsos kefírturmix

    Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.

  • Ánizsos csirkemáj brokkolival

    Hozzávalók: 80 dkg csirkemáj, l dl száraz fehérbor, ánizs, 1 dl szójaszósz, 1 dl tejszín, 2 fej brokkoli.

  • Túrórúdi - Otthon készítve

    Tészta: 30 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 db tojás, 20 dkg vaj, 2 evõkanál kakaó, 10 dkg cukor, 1 evõkanál tejföl.

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük. Leszûrjük és kihûlni hagyjuk.

  • Burgundi marhapörkölt

    Hozzávalók: 1 kg pörköltnek való marhahús, 2 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 20 dkg gomba, 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfû, 2 szegfûszeg, petrezselyem, liszt, olaj, só,bors, burgundi vörösbor.

  • Barna zománcmártás

    Hozzávalók: 4 dl barna mártás, 3 dl barna aszpik.

  • Tormás almakockák

    Hozzávalók: 5 dkg friss torma, 3 friss alma, evõkanál citromlé, evõkanál olaj, evõkanál méz, só.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25-25 dkg alma, körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Tejszínes burgonya

    Hozzávalók: 2dl tejszín, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 kg burgonya.

  • Egyszerû pizzarecept

    Hozzávalók:
    30 dkg liszt,
    1 tojás,
    2 dl tej,
    2 evõkanál olaj,
    1,5 dkg élesztõ,
    1 teáskanál cukor,
    1 mokkáskanál só

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 50 dkg tészta
    - 60 dkg kukorica
    - 30 dkg cukorborsó
    - 40 dkg sajt
    - 40 dkg füstölt sonka
    - 20 dkg savanyú uborka
    - 4 db tojás
    - 3 dl tejföl
    - 2 dl majonéz
    - 2 teáskanál mustár
    - só
    - bors

  • Bajor burgonya

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g burgonya, 200 g fõtt házisonka, 1,5 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 60 g vaj vagy margarin, 0,5 dl tejszín, só, õrölt bors.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...