rss
  • Túrós galuska

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

    A lisztbõl és tojásból kevés vízzel tésztát készítünk, sós vízbe szaggatva megfõzzük. A szalonnát apró kockára vágjuk és kipirítjuk, még forrón a leszûrt galuskát és a villával megtört túrót hozzáadjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsolva tálaljuk.

    Jó étvágyat!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós-meggyes sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 10 dkg sütőmargarin
    - 1 db tojás
    - csipet sütőpor
    - 20 dkg finomliszt
    - 8 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    - 25 dkg magozott meggy
    - 2 pohár tejföl
    - 3 evőkanál cukor
    - 3 dl tej
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 25 dkg túró

    Az öntethez:

    - 2 csomag tortazselé
    - 5 dl meggylé vagy víz

  • Kínai saláta füstölt-hússal

    Hozzávalók: 1 fej kisebb kínai kel, 20 dkg sovány füstölt hús, 15 dkg hagyma, fûszeres olajkeverék, cukor, só, bors, borecet.

  • Német krumplileves

    Összetevõk: 1/2 kg krumpli, 2 db sárgarépa, 3 db paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 zeller, 10 dkg szalonna, tejföl.

  • Lebbencsleves

    Hozzávalók:

    - 40 dkg burgonya
    - 8 dkg lebbencstészta
    - 5 dkg füstölt szalonna
    - 1 közepes vöröshagyma
    - 5 dkg lecsó
    - fûszerpaprika
    - õrölt bors
    - só

  • Fûszeres csirkeszárnyak naranccsal

    Hozzávalók 4 személyre: 12 csirkeszárny, 300 g üveges hoisin vagy barbecue szósz, 3 narancs, 130 g zöld salátalevél, 3 zöldhagyma, felszeletelve.

  • Gyömölcsös mártás hús mellé

    Hozzávalók: 1 alma, 1 grépfrút, 3 evõkanál ribizliíz, 3 dkg dió, 2 kávéskanál reszelt torma, 2 kávéskanál méz, 1 kávéskanál mustár, citromlé, só, bors, 1 dkg vaj.

  • Zöldséglé

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 6 dl joghurt, 4 dl zöldséglé, só, fehérbors, 2 evõkanál vagdalt petrezselyem.

  • Kelkáposztafõzelék

    Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, fél kg burgonya, 2-3 ek olaj, 6 dkg liszt, egy kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, paprika, õrölt bors, majoranna, kömény, só.

  • Erdélyi raguleves

    Hozzávalók 4 személyre: 1 csirkeaprólék, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 3 dkg vaj, 1 dl tejföl, 2 ek. liszt.

  • Csöröge- vagy forgácsfánk

    Hozzávalók: 30 dkg liszt, 5 evõkanál vaj, 4 evõkanál porcukor, 5 tojássárgája, 3 dl tejföl, 0,5 dl rum, 1 mokkáskanál só, a sütéshez: 50 dkg zsír.

  • Lencseleves

    LencselevesA lencsét átválogatjuk és beáztatjuk 3 órára. A szalonnát feldaraboljuk és egy nagy edényben kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és közepes lángon együtt pirítjuk őket. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, közben felkarikázzuk és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. A megduzzadt lencsét leszűrjük, átöblítjük és azt is hozzáadjuk. Felöntjük két liter hideg vízzel. Először nagylángon, majd ha felfőtt közepes lángon főzzük. Beletesszük a babérleveleket, a tört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk.

  • Gombás fogasszelet

    Hozzávalók: 70 dkg fogasfilé, 30 dkg gomba, 20 dkg zsír, 3 dkg liszt, 2 dkg só, 5 g õrölt bors, 1 cs petrezselyemzöld, 1,5 dl tejszín.

  • Tejfölös tojás

    Hozzávalók: 6 tojás, 2 doboz tejföl, só, étolaj, trappista sajt, snidling.

  • Banános-sonkás falatok

    Hozzávalók:

    8 szelet füstölt sonka, 4 érett banán, 8 zsályalevél, grill fûszerkeverék

  • Rántott karfiolos sonkás palacsinta

    Hozzávalók: 4-4 db üres, sós palacsinta, 25-30 dkg karfiol, 2 dkg vaj vagy maragarin, 2 dl tejszín, 20 dkg darált sonka, 1 púpozott evõkanál finomliszt, 1 tojás, 1 késhegynyi törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 tojás, liszt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez.

  • Padlizsán saláta

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 db lilahagyma, 5 db paradicsom, 1 csomag retek, só, olaj/ ha lehet olíva/, ecet cukor, bazsalikom, 2 dl joghurt, saláta.

  • Gesztenyés palacsinta

    Hozzávalók: a tésztához: három tojás, 3 dkg porcukor, négy evõkanál olaj, 1 l tej, 20 dkg rétesliszt, csipetnyi só; a töltelékhez: 25 dkg gesztenyemassza, tej, 1-2 evõkanál barackíz, két evõkanál rum, a tetejére porcukor.

  • Karfiolkrokett currymártással

    Hozzávalók: A kroketthez: 1 kg krumpli, 1 kg karfiol, 20 dkg liszt, 1 tojás, 2 evõkanál napraforgóolaj, szerecsendió, bors; a mártáshoz: 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál curry, 2 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tyúkhúsleves, 1 evõkanál ételkeményítõ.

  • Majonézes kukoricasaláta

    30 dg elõzõleg sós–cukros vízben megfõzött, majd lemorzsolt vagy késsel lefaragott zsenge csemegekukoricát keverjünk össze fél adag tartármártással.

  • Sajtos bundáskenyér

    Hozzávalók: 8 vékony szelet kenyér, 1 db egész tojás, 2 dl tej, 4 vékony szelet sajt, 3 dkg vaj (vagy margarin), 1 teáskanál mustár, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, currypor, ízlés szerint só.