2024.04.20. - Tivadar

Klasszikus tiramisu

Hozzávalók: 25 dkg mascarpone, 3 db tojás, 1 dkg kakaópor, 5 cl rum, 3 dl kávé, 10 dkg porcukor, 2 g só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Legelõször fõzünk egy nagyon erõs kávét, kb 2-3 dl-t. Ha kihûlt hozzáöntünk fél dl rumot és 3 dkg cukrot. Tegyük be nyugodtan hûtõbe, könnyebb lesz vele dolgoznunk.

A krém elkészítése

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákhoz tesszük a porcukor kétharmad részét és a mascarpone sajtot. Esetleg lehet belereszelni egy fél citrom héját. Ezt a masszát habverõgéppel kihabosítjuk. A tojásfehérjéket a cukor egyharmad részével és egy csipet sóval szintén habbá verjük. A két tojáshabot óvatosan összeforgatjuk.

Összekészítés

Félreteszünk pár darab szép egész babapiskótát a díszítéshez. A többit 2 adagra bontjuk. A hûtõbõl kivesszük a kávét, majd a babapiskótákat egyenként belemártjuk. Egy lapos (üveg)tál alját kirakjuk a babapiskótákkal és ráöntjük a tojásos krém harmadát. Erre megint rakunk egy kávés babapiskóta réteget, majd megint egyharmad rész krémet. Újabb piskóta réteget teszünk rá, amire rátesszük a maradék krémet. Megszitáljuk 1 dkg kakaóporral és feltesszük díszítésnek a félretett hibátlan babapiskótákat. Betesszük hûtõbe 1-2 órára, majd utána tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk a világ egyik legismertebb desszertjéhez!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!