2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Metélõhagymás rizs

Hozzávalók: 2 csésze fõtt rizs, 1 csésze nagyjából összevágott metélõhagyma, fél csésze, apróra vágott sonka, 2 tojás, 1 teáskanál reszelt gyömbér, 1 kisebb cukkini, kis kockákra vágva, 1 kanál szójaszósz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy serpenyõben készíts két tojásból rántottát. Amikor kész, egy fakanállal darabold fel. A legtöbb kelet-ázsiai ételhez hasonlóan itt is fontos, hogy olyan edényt használj, ami nagyon fel tud forrósodni és nem hûl ki azonnal a beledobott ételtõl. Erre a célra a legjobb az öntött vasból készült vok.

Hevíts fel egy kevés olajat a vokban vagy serpenyõben. Add hozzá a gyömbért, egy percig pirítsd, amjd szórd bele a sonkát és a cukkinit. Nagy lángon pirítsd egy percig. Öntsd hozzá a rizst, kevergesd, hogy nagyjából szétessen. Add hozzá a metélõhagymát és kevergesd tovább. Add hozzá a tojást, önts rá egy kevés szójaszószt. Forrón tálald, a metélõhagyma virágaival díszítheted.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!